FTX weer online: ‘’we raden ten zeerste af om te storten’’

FTX weer online: ‘’we raden ten zeerste af om te storten’’

Eerder vandaag kon je lezen dat Binance vermeed om cryptocurrency exchange FTX van ondergang te redden. Het drama begon toen CoinDesk details van de balans van Alameda Research onthulde. Dit is een investeringsmaatschappij opgericht door FTX CEO Sam Bankman-fried (SBF). Hieruit blijkt dat Alameda Research veel FTT bezit, de cryptocurrency van het FTX-ecosysteem. 'S Werelds grootste beurs Binance besloot onmiddellijk al zijn FTT te verkopen, en de paniek van beleggers nam onmiddellijk toe.

 

De paniek leek wat af te zwakken toen bleek dat Binance een vrijblijvende intentieverklaring had ondertekend. Dit betekent dat Binance contractueel heeft ingestemd om FTX te kopen. Binance mocht echter altijd transacties beëindigen, en dat is precies wat er gebeurde nadat het gat te riskant bleek om te helpen.

 

FTX-website offline
 

De FTX-website is offline gegaan nadat Binance op Twitter had aangekondigd de overname niet meer te zien. De site is vijf verschillende tijdsperioden offline geweest, in totaal meer dan twee uur. Om 22:00 Europese tijd gisteravond was de site weer online. Er zijn enkele wijzigingen aangebracht aan de site, waaronder een banner met de tekst "FTX kan momenteel geen opnames verwerken." We raden ten zeerste af om stortingen te doen. "Momenteel kunnen nieuwe klanten ook geen account aanmaken op de exchange.

Noch FTX, noch SBF heeft expliciet aangegeven waarom de website van FTX offline is gehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws