Coinsquare wordt eerste Canadese cryptobeurs met belangrijke licentie

Coinsquare wordt eerste Canadese cryptobeurs met belangrijke licentie

Coinsquare, Canada's langst opererende handelsplatform voor crypto kondigde op 12 oktober aan dat de Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) haar registratie en IIROC-lidmaatschap had goedgekeurd. Deze reglementaire status positioneert Coinsquare nu als de eerste crypto-only geregistreerde beleggingshandelaar en marktplaatslid in Canada. 

 

"Bij het zakendoen met een IIROC-registrant hebben klanten van Coinsquare nu het extra comfort en de zekerheid dat Coinsquare werkt op het hoogste niveau van dealer compliance en toezicht onder het bestaande regelgevende systeem."


Met de regelgeving zullen de fondsen van Coinsquare volledig worden beschermd en bewaard door gelicentieerde en verzekereraars. Coinsquare zal ook verplicht zijn om regelmatig verslag uit te brengen over zijn financiële situatie en voldoende kapitaal aan te houden voor verplichtingen. Bovendien zal het geld op klantenrekeningen worden beschermd door het Canadian Investment Protection Fund in geval van faillissement.

Momenteel heeft Coinsquare meer dan 500.000 gebruikers en biedt toegang tot meer dan 40 cryptocurrencies, waaronder meer dan 820 coin-to-coin handelsparen. De beurs heeft sinds de oprichting in 2014 ongeveer $5,82 miljard aan transacties gefaciliteerd.

 

Geen licentie is doei doei

Canada heeft voor een andere regelgevende aanpak gekozen dan de Verenigde Staten. In Canada moeten alle cryptobeurzen die in het land actief zijn, geregistreerd zijn of ten minste een aanvraag indienen bij de IIROC. In juni verboden toezichthouders de cryptobeurs Kucoin om in de Canadese provincie Ontario te opereren, omdat de firma niet zou hebben gereageerd op informatieverzoeken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws