Wat is Ethereum Proof of Work (ETHW) en hoe werkt het? Uitleg over deze fork van Ethereum

Wat is Ethereum Proof of  Work (ETHW) en hoe werkt het? Uitleg over deze fork van Ethereum

PoW Ethereum of ETHW is een geforkte versie van de Ethereum blockchain die na de Merge live is gegaan, in dit artikel meer over wat ETHW nou eigenlijk is 

 

Ethereum blockchain verschoof op 15 september 2022 van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS). Samen met deze overstap werd ETHPoW, een aparte PoW blockchain (in feite het oude Ethereum van vóór de Merge) live gezet. Deze gevorkte versie van Ethereum heeft tot doel het proof-of-work mining proces voor ETH-miners te handhaven.

 

Wat is ETHPoW (ETHW)?

De langverwachte "Merge" upgrade voor Ethereum verminderde de behoefte aan miners. Het verving hen door validators die Ether (ETH) inzetten in plaats van dure en energie-intensieve apparaten te gebruiken om het netwerk te beveiligen, waardoor de energiezuinigheid van de cryptocurrency aanzienlijk toenam. Vooruitlopend op de Merge ontstond echter een hard fork van het Ethereum netwerk, genaamd ETHW, die nog steeds het PoW consensus mechanisme gebruikt

Maar wie zit er achter ETHW? De Chinese miner Chandler Guo verzette zich tegen de PoS consensusmethode en lanceerde de op PoW gebaseerde Ethereum blockchain. Hoewel het creëren van de PoW Ethereum chain een overwinning zou kunnen zijn voor miners op stakers, hadden ETHW gebruikers last van toegankelijkheidsproblemen. 

De keten-ID die ETHPoW gebruikte is 10001, maar die was al in gebruik door een Bitcoin Cash testnet. Als gevolg daarvan kregen de gebruikers van de MetaMask cryptocurrency wallet problemen, omdat de Chain ID geen onderscheid kon maken tussen twee afzonderlijke blockchains, een paar kleine opstart problemen dus. 

 

Hoe koop je PoW Ethereum (ETHW)?

Exchanges als Crypto.com, Coinbase en Binance zijn voorbeelden van enkele plekken waar liefhebbers van ETHW tokens kunnen kopen.

De basisstappen die nodig zijn om ETHW te kopen op het door jou gekozen platform omvatten:

  • Maak een account aan van een exchanges naar keuze  
  • Nadat het verificatieproces van de identiteit geslaagd is, stort je geld.
  • Ga naar de trade section en koop ETHW

Maar waarom gebruiken mensen uberhaupt nog PoW Ethereum willen kopen? Proof-of-stake critici geven de voorkeur aan proof-of-work omdat ze al geïnvesteerd hebben in dure miningapparatuur en de verschuiving naar een PoS netwerk hen geen inkomsten zal opleveren. 

 

Hoe sla je PoW Ethereum (ETHW) op?

Externe hardware of software wallets kunnen worden gebruikt om ETHW op te slaan. Hardware wallets bieden meer veiligheid dan software wallets, omdat het geld offline wordt opgeslagen met wallets als Ledger Nano S. Cryptobezitters met software wallets behouden het beheer over hun privésleutels, in plaats van ze door de beurs te laten bewaren.

Gebruikers die meestal weg zijn van hun pc kunnen kiezen voor mobiele wallets om ETHW of andere cryptocurrency op te slaan. De oorspronkelijke eigenaar kan echter geld verliezen als het apparaat is geïnfecteerd met malware. Als alternatief kan men paper wallets gebruiken die private en publieke sleutels en QR-codes opslaan op een stuk papier. Ook hier geldt dat als het document met deze informatie verloren gaat of in handen valt van onbevoegde gebruikers, de ETHW van de eigenaar niet kan worden teruggevonden. 

 

Toekomst van PoW Ethereum

De stimulerende structuur van het PoW-consensusstelsel vereist dat de miners van het netwerk veel rekenkracht uitvoeren om de eerste bruikbare blokhash te verkrijgen, wat leidt tot onhoudbaar energieverbruik. Bovendien word de moeilijkheidsgraad van de blokhashes lastiger naarmate de rekenkracht van het netwerk toeneemt, wat leidt tot een hogere hashesnelheid voor het hele netwerk.

Bovendien gaat de energie van onsuccesvolle miners verloren, de hele reden dat Ethereum is overgestapt op een proof-of-stake consensusmechanisme. Hoewel ETHW miners aantrekt, omdat ze al geïnvesteerd hebben in hardware mining apparatuur, is de PoS consensusmethode minder energie-intensief en maakt het mogelijk netwerken goedkoop te schalen. 

Proof-of-stake staat nog in de kinderschoenen en kan mogelijk een revolutie betekenen voor de beveiliging van blockchain en mining overbodig maken. Maar het valt nog te bezien of PoS consensus algoritmen zullen leiden tot het volledig stoppen van PoW mining.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws