Ethereum Merge naar PoS is nu live!

Ethereum Merge naar PoS is nu live!

Na jaren van ontwikkeling en ongelukkige tegenslagen was de meest verwachte gebeurtenis in de cryptocurrency space, waarin het op één na grootste blockchain netwerk, Ethereum, overgaat op een nieuw systeem voor het verwerken van transacties, genaamd "The Merge", een succes. De gebeurtenis werd voltooid op bloknummer 15537393.

 

Nu Ethereum zijn vorige Mainnet heeft samengevoegd met het Beacon Chain proof-of-stake systeem, maakt het Ethereum netwerk gebruik van het proof-of-stake (PoS) mechanisme van het energie-intensieve proof-of-work (PoW). Deze ontwikkeling zet de weg vrij voor toekomstige schalingsupgrades, waaronder sharding.

Volgens het Ethereum team zijn uitgebreide tests en bug bounties aangepakt om de veilige overgang naar proof-of-stake te waarborgen.

Na de Merge zal Ethereum een verminderd energieverbruik zien van 99,95% en iets hogere transactiesnelheden. De gebeurtenis zal echter niet leiden tot een daling van de transactiekosten in Ethereum.

Voorstanders van PoW betogen met name dat PoS staking zijn eigen centralisatie en effectenproblemen heeft, waardoor mensen die kwaad willen direct de controle over het netwerk kunnen "kopen". Ze beweren ook dat PoS minder betrouwbaar is dan PoW, dat veerkrachtig is gebleken als basis van Bitcoin en Ethereum netwerken.

Ondanks de samenvoeging en de euforie eromheen, staat de eigen token van het netwerk, ETH, 1,3% lager op $1.590.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws