Hoe NFT's de toekomst van vastgoed zullen vormgeven

Hoe NFT's de toekomst van vastgoed zullen vormgeven

Op het eerste gezicht kunnen de vastgoedindustrie en de NFT-markt (non-fungible token) niet meer elkaar ontlopen. Onroerend goed is een van de oudste, meest stabiele industrieën in de geschiedenis, terwijl de NFT's minder dan tien jaar geleden ontstonden en bezaaid zijn met oplichting, hacking, diefstal en volatiliteit.

 

 

Hoewel het overbruggen van de kloof tussen de wereld van NFT's en onroerend goed nu ver weg en vreemd lijkt, is het al begonnen. Als web3 zijn beleggers beter kan beschermen tegen hackers en oplichters, hebben NFT's de macht om de vastgoedsector op termijn transparanter, lucratiever en inclusiever te maken.

Momenteel is een groot ongemak in de vastgoedbeleggingswereld een gebrek aan transparantie en snelheid bij pogingen tot samenvoegen. Het analyseren van vastgoeddeals kan met de huidige technologie tijdrovend en frustrerend zijn, maar blockchains brengen een transparantie in de innerlijke werking van vastgoeddeals die ongekend is.

Als bijvoorbeeld een appartementengebouw door een groep investeerders wordt gebundeld en als dynamische NFT op een blockchain wordt gezet, zullen de prestaties van dat gebouw op de blockchain worden bijgehouden. Dit zal potentiële investeerders een kijkje geven in de cashflow, waarderingen en liquiditeit van het gebouw, zodat ze sneller en nauwkeuriger kunnen beslissen of het rendement op de investering waar ze op hopen haalbaar is. Niet alleen zullen degenen die in onroerend goed willen investeren hiervan profiteren, maar mettertijd zal het de investeerders ook een gedetailleerde portefeuille opleveren, waardoor hun geloofwaardigheid in de onroerend goed ruimte toeneemt.


Gemak van transacties

NFT-transacties zijn ook veel eenvoudiger en efficiënter dan traditionele vastgoedtransacties. Men zal onmiddellijk vanuit elke cryptocurrency kunnen handelen en een NFT-contract kopen, waardoor dat individu een specifiek recht krijgt op een gebouw dat een op de blockchain zichtbaar bedrag casht. Dit zal zorgen voor enorme hoeveelheden liquiditeit rond onroerend goed, terwijl ook de transactietijden versneld worden van weken en maanden tot praktisch instantaan.

 

Rijkdom verdelen

Vastgoed en NFT's zullen echt een wederzijds voordelige relatie hebben. Naast het brengen van meer transparantie en efficiëntie in de investerings-space voor onroerend goed, zullen NFT's de distributie stimuleren van enkele van de enorme hoeveelheden rijkdom die in de cryptoruimte zijn gecreëerd en die nog moeten worden ingezet in fysieke producten. Het veiligstellen van harde assets tegen de winsten die beleggers in crypto hebben gemaakt, zal zeer lucratief worden voor degenen die bereid zijn hun kapitaal te hedgen. 

 

Vastgoedmaten 

Hoewel al deze technische voordelen van het samenkomen van NFT's en vastgoed geweldig zijn, is er meer aan NFT's dan alleen de technologie.

Afhankelijk van het project bieden sommige NFT's mensen micro-communities die zeer hecht zijn. Deze gemeenschappen bestaan uit groepen individuen van over de hele wereld die online met elkaar communiceren bij persoonlijke evenementen en andere ontmoetingen. NFT-gemeenschappen zoals deze zullen helpen om vastgoed te fractioneren en kleinere investeerders bij elkaar te brengen die normaal gesproken niet in hun eentje grote vastgoedprojecten zouden kunnen aanpakken (daar zijn een aantal partijen ook al hard mee bezig).

Deze gemeenschappen zullen een enorme koopkracht hebben wanneer individuen hun kapitaal samenvoegen, en met het juiste leiderschap kunnen ze een aanzienlijk rendement opleveren. Individuen in de communities zullen meer vermogen kunnen vergaren en tegelijkertijd liquiditeit kunnen verschaffen aan vastgoedprojecten die anders lange tijd op de markt zouden zijn blijven liggen, waardoor markten over de hele wereld meer schoonheid en bewoonbare ruimten krijgen.

NFT's bieden een efficiëntie en transparantie die de vastgoedruimte al jaren hard nodig heeft. Blockchain technologieën en de ongelooflijk lucratieve en gedreven cryptocommunities die ze ondersteunen hebben het potentieel om vastgoedbeleggers van alle ervaringsniveaus te voorzien van hulpmiddelen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over deals, meer rijkdom te genereren en te blijven investeren in vastgoed.

 

Aan de andere kant geeft onroerend goed web3 de geloofwaardigheid en stabiliteit die het nodig heeft om serieus gebruikt te worden door de mainstream en niet langer gezien te worden als een voorbijgaande hype. Het grotere kapitaal dat via onroerend goed in web3 wordt gestoken kan worden gebruikt om de systemen van web3 te beveiligen en de investeerders te beschermen tegen hackers en oplichters. Nu de kloof tussen web3 en onroerend goed kleiner wordt, zullen beide partijen er enorm van profiteren als ze meer rijkdom genereren en nieuwe mogelijkheden creëren die de manier waarop mensen over de hele wereld zaken doen zullen veranderen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws