Wat is Sweatcoin en levert het je echt geld op?

Wat is Sweatcoin en levert het je echt geld op?

Als je je in het zweet werkt, waarom dan niet om wat crypto te verdienen terwijl je dat doet? Een duik in de nieuwste memecoin op de markt genaamd Sweatcoin

 

Wat is Sweatcoin?

Als we kijken naar de afgelopen 10 jaar ofzo, dan zien we dat er twee grote technologische ontwikkelingen zijn geweest die massaal zijn geworden en de aandacht van mensen hebben getrokken. De eerste is blockchaintechnologie en, in het verlengde daarvan, cryptocurrency. De tweede is fitness-apps. Het idee dat je je mobiele telefoon, of een ander slim apparaat, zoals een horloge, kunt gebruiken om bij te houden hoeveel beweging je doet, heeft in de hele wereld een grote vlucht genomen. 

Met de populariteit van fitnesstrackers en crypto was het misschien onvermijdelijk dat de twee elkaar zouden kruisen. Een van de allereerste fitness cryptocurrencies was de Triffic app, die in 2017 werd gelanceerd en mensen in staat stelde cryptobeloningen te verdienen door te wandelen, niet anders dan een op blockchain gebaseerde Pokemon Go.

In 2022 werd de Step App (FITFI) en STEPN, die lichaamsbeweging combineerde met het verzamelen van non-fungible tokens (NFT's), populair en als gevolg daarvan zijn er andere platforms die mensen fit laten worden en crypto laten verdienen. Een interessant geval is het platform Sweatcoin.

Sweatcoin bestaat al sinds 2015, en beloont mensen met punten wanneer ze sporten, waarbij die beloningen kunnen worden ingewisseld voor allerlei goederen en diensten. Het is echter pas recent dat de Sweatcoin app zijn eerste stappen heeft gezet in de wereld van de cryptocurrency. 

In april 2022 werd aangekondigd dat Sweatcoin een eigen cryptocurrency zou krijgen, genaamd sweatcoin ook wel bekend onder ticker SWEAT. Het idee is dat mensen die de oorspronkelijke Sweatcoin beloningen hadden, per beloningstoken één SWEAT zouden kunnen krijgen. Mensen zouden ook 1 SWEAT kunnen genereren voor elke 1000 stappen die ze zetten, hoewel, in de toekomst, dat aantal omlaag zou gaan.

De sweatcoin crypto zal gebruik maken van mensen die bewegingsvalidators genoemd worden, die zullen bevestigen dat mensen het vereiste aantal stappen zetten om de crypto te kunnen uitgeven. Het token zal worden gebruikt om inkomsten te verzamelen van NFT-verkopers, en ook worden gebruikt om NFT's te kopen en een abonnement te nemen op de premium diensten van Sweatcoin.

Het is vermeldenswaard dat SWEAT gebaseerd is op de Ethereum (ETH) en Near Protocol (NEAR) blockchains, wat betekent dat sweatcoin technisch gezien niet echt een munt is, maar een token. 

 

Huidge prijs Sweatcoin

 

Na de lancering op 13 september ging de prijs tot een recordhoogte van wel bijna 0,10$ per SWEAT. Op het moment van schrijven trade de coin op 0,07$ per SWEAT en heeft het een marketcap van zo'n 73 miljoen dollar. Dat betekend een 30% stijging ten opzichte van 24 uur geleden.

 

Tot slot 

Echter, in overeenstemming met de missie van de app om meer mensen in beweging te krijgen - en om het nut te behouden zal SWEAT na verloop van tijd moeilijker te verkrijgen zijn door te lopen.

Het bedrijf schat dat in een jaar 1.000 stappen ongeveer 0,33 SWEAT zullen opleveren, in twee jaar 0,19 SWEAT en in 10 jaar slechts 0,02 SWEAT.

Dat betekent dat er een onbeperkte voorraad SWEAT is om ervoor te zorgen dat mensen in beweging blijven, maar dat het steeds moeilijker zal worden een gehele SWEAT bij elkaar te lopen.

Dus als je enige belangstelling hebt voor de crypto loont het om bij de early adopters te zitten. Vergeet niet dat crypto's super speculatieve assets zijn en dat binnen de kortste keren de hype over kan zijn en je Sweatcoins niks meer waard kunnen zijn. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws