Alphabet en Samsung meest actieve investeerders in blockchain

Alphabet en Samsung meest actieve investeerders in blockchain

Alphabet en Samsung zijn de meest actieve investeerders in blockchain bedrijven van de top 100 publieke bedrijven, volgens een nieuw onderzoeksrapport van Blockdata dat blockchain-gerelateerde financieringsrondes traceerde tussen sep 2021 en juni 2022.

 

Alphabet is de meest actieve investeerder in termen van kapitaalgrootte van financieringsrondes, met US$1.506 miljoen investering in 4 respectievelijke financieringsrondes voor bedrijven waaronder Fireblocks, Dapper Labs, Vultage en Digital Currency Group.

Blackrock, een van 's werelds grootste vermogensbeheerfirma's, staat op nummer 2 met maar liefst US$1170,7 miljoen in slechts drie financieringsrondes voor USD muntuitgeverij Circle, cryptocurrency exchange FTX en digitaal activa platform Anchorage Digital.

 

Image Credit: Blockdata

 

Samsung is de meest actieve investeerder als het gaat om het aantal blockchain bedrijven waar het deelnam aan financieringsrondes. 13 bedrijven waaronder klimaat tech venture Flowcarbon, Bored Apes Yacht Club emittent Yuga Labs, blockchain gaming bedrijf Animoca Brands, en Axie Infinity eigenaar Sky Mavis.

Samsung deed investeringen via haar multifunctionele investeringsafdeling Samsung Next, die zich richt op het stimuleren van startups in nieuwe sectoren zoals blockchain, kunstmatige intelligentie, en de Metaverse.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws