Wat is Metis (METIS)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Metis (METIS)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Metis (METIS)?
 3. Hoe werkt Metis (METIS)?
 4. Metis (METIS) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Metis (METIS) veilig kopen?
 6. Is Metis (METIS) een goede investering?
 7. Metis (METIS) cryptoverwachtingen en technische analyse


In het kort

 • Metis (METIS) wil de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum aanpakken door snellere transacties en lagere kosten te bieden via een Layer-2 rollup model.
 • Metis biedt een raamwerk voor Decentrale Autonome Organisaties (DAO's) en hun variant, Decentrale Autonome Bedrijven (DAC's).
 • Het project ondersteunt de groei van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het Metis-netwerk door middel van subsidieprogramma's en tools voor ontwikkelaars.

   

Wat is Metis (METIS)?

METIS, dat in 2021 werd gelanceerd en mede werd opgericht door Elena Sinelnikova, is een Layer-2 schaaloplossing die een revolutie teweeg wil brengen in het blockchain ecosysteem voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's).

Het algemene doel van het project is om de beperkingen van de Ethereum blockchain aan te pakken, specifiek met betrekking tot schaalbaarheid, veiligheid en bruikbaarheid.

 

Hoe werkt Metis (METIS)?

Metis (METIS) is onderdeel van het MetisDAO-project, dat tot doel heeft de schaalbaarheidsproblemen van de Ethereum blockchain aan te pakken. Hier volgt een eenvoudige uitleg over hoe Metis werkt:

Ethereum schaalbaarder maken

 • Laag-2 oplossing: Denk aan Ethereum als een drukke autoweg. Metis voegt een extra baan toe om het verkeer vlotter te laten doorstromen, waardoor transacties sneller en goedkoper worden dan op het hoofdnetwerk van Ethereum.

 • Optimistische Rollups: Metis gebruikt een techniek genaamd Optimistic Rollups om transacties buiten de blockchain te verwerken. Men gaat er standaard vanuit dat deze transacties kloppen. Maar er is een periode waarin mensen een transactie kunnen aanvechten als ze denken dat er iets niet in de haak is. Als dat gebeurt, wordt de transactie teruggezet naar het hoofdnetwerk van Ethereum om opgelost te worden, wat extra kosten met zich meebrengt.

Decentrale structuur

 • Metis helpt ook bij het opzetten van Decentrale Autonome Organisaties (DAO's), ofwel Decentrale Autonome Bedrijven (DAC's). Dit zijn groepen die blockchain gebruiken voor allerlei zaken, zoals beheer, communicatie en de financiën.

In het kort, Metis maakt Ethereum sneller en goedkoper in gebruik door een extra laag toe te voegen en introduceert een manier om makkelijk decentrale groepen en bedrijven te vormen en beheren.Metis (METIS) token en tokenomics

Het METIS-token is de speciale munt van Metis, met verschillende belangrijke functies:

 • Bestuur: Als je METIS-tokens hebt, mag je meestemmen over belangrijke besluiten binnen het MetisDAO-platform. Zo heb je invloed op hoe Metis zich verder ontwikkelt.

 • Transactiekosten: Op het Metis-netwerk betaal je met METIS voor transacties. Dit is meestal veel goedkoper dan op het Ethereum hoofdnetwerk.

 • Staking: Je kunt METIS inzetten ter ondersteuning van de Decentralized Autonomous Companies (DAC's) op het Metis-netwerk. Als dank voor het helpen valideren van transacties, krijg je beloningen.

 • Betalingen: METIS kan ook worden gebruikt voor het kopen van producten en diensten binnen het Metis-ecosysteem.


De verdeling van het METIS-token ziet er zo uit:

 • Team & Adviseurs (12,5%):

  • Oprichtersteam: 7%
  • Stichting MetisLab: 4%
  • Adviseurs: 1,5%
 • Investeerders (4,5%):

  • Angel Investors: 1%
 • Gemeenschap & Ecosysteem (24,3%):

  • Community Star: 3%
  • Gate.io IEO: 0,1%
  • Gemeenschapsontwikkeling: 9%
  • Liquiditeitsreserve: 6%
  • Airdrop: 6%
 • Overige:

  • Betaald Netwerk IDO: 0,2%

Kortom, METIS speelt een cruciale rol in het bestuur, de betaling van transactiekosten, het belonen van staking en als betaalmiddel binnen het Metis-ecosysteem.

 

Waar kan ik Metis (METIS) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce
Is Metis (METIS) een goede investering?

Of Metis (METIS) voor jou een goede investering is, hangt af van wat je zoekt in een investering en hoeveel risico je wilt nemen. Hier is een korte samenvatting:

Voordelen:

 • Schaalbaarheid en lage kosten: Dankzij Optimistic Rollups kan Metis veel transacties snel verwerken tegen lage kosten, veel goedkoper dan op het Ethereum hoofdnetwerk.

 • Beveiliging: Metis profiteert van Ethereum's beveiligingsmechanismen om applicaties op zijn platform veilig te houden.

 • Vriendelijk voor ontwikkelaars: Metis heeft allerlei handige tools voor ontwikkelaars om makkelijk gedecentraliseerde apps (dApps) te maken.

Nadelen:

 • Concurrentie: Er zijn al veel andere Layer-2 oplossingen, zoals Polygon (MATIC). Metis moet zich echt onderscheiden en laten zien dat het kan concurreren.

 • Beperkte adoptie: Het ecosysteem van Metis en de bijbehorende dApps is nog vrij klein, zeker vergeleken met andere platforms. Meer gebruikers en adoptie zijn belangrijk voor succes op lange termijn.

Investeren in crypto is altijd een beetje gokken. Zorg dat je goed onderzoek doet, begrijp waar je aan begint en investeer nooit meer geld dan je kunt missen.


 

Metis (METIS) cryptoverwachtingen en technische analyseHet lijkt erop dat METIS een bearish divergence heeft gevormd op de daily chart. De token zou kunnen terugvallen naar steun op $73 als het afkoelt. Als we er niet in slagen om de $73 als steun te hertesten, zouden we verder kunnen dalen tussen $65 en $50,25 voordat we verder stijgen.

Dit is een moment opname van 03-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws