Wat is Pendle (PENDLE)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Pendle (PENDLE)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Pendle (PENDLE)?
 3. Hoe werkt Pendle (PENDLE)?
 4. Pendle (PENDLE) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Pendle (PENDLE) veilig kopen?
 6. Is Pendle (PENDLE) een goede investering?
 7. Pendle (PENDLE) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Pendle (PENDLE) is een DeFi-protocol voor het verhandelen van toekomstige opbrengsten op cryptobezit.
 • Het werd gelanceerd in 2021 en heeft als doel een efficiëntere markt te creëren voor het genereren van opbrengsten.
 • Pendle gebruikt een speciale Automated Market Maker (AMM) die is ontworpen voor activa met ingebouwd tijdsverval (zoals future yield).
 • Het project wil een verhandelbare markt creëren voor deze toekomstige opbrengst, los van de onderliggende waarde.

   

Wat is Pendle (PENDLE)?

Pendle (PENDLE) is een DeFi-protocol dat in 2021 werd gelanceerd en waarmee gebruikers toekomstige opbrengsten op hun cryptobezit kunnen verhandelen. Pendle is opgericht door een team van ontwikkelaars en DeFi-experts en heeft als doel een efficiëntere markt te creëren voor het genereren van opbrengsten. Het bereikt dit door middel van een nieuw Automated Market Maker (AMM) systeem voor activa met ingebouwd tijdsverval.

Het algemene doel van Pendle is om de mogelijkheden van toekomstige opbrengsten te ontsluiten en er een beter verhandelbare en toegankelijke beleggingscategorie van te maken binnen de DeFi ruimte. Door gebruikers in staat te stellen hun blootstelling aan rendement aanzienlijk te beheren, zullen de projecten meer flexibiliteit en efficiëntie introduceren in het DeFi-ecosysteem, wat mogelijk deelnemers aantrekt en de liquiditeit van de markt stimuleert.

 

Hoe werkt Pendle (PENDLE)?

Pendle maakt het mogelijk om de toekomstige opbrengsten van je cryptobezittingen als tokens te verhandelen. Hieronder volgt hoe dit in zijn werk gaat:

Je begint met het storten van activa die rendement opleveren, zoals tokens van leenplatforms zoals Aave (bekend als aTokens).

Vervolgens creëert Pendle twee soorten nieuwe tokens in ruil voor je storting:

 • Principal Token (PT): Dit token vertegenwoordigt je recht op het oorspronkelijk ingelegde bezit.
 • Yield Token (YT): Dit token geeft je recht op de toekomstige opbrengsten die het ingelegde bezit zal genereren.

Zowel PT's als YT's hebben een vervaldatum. Op die datum kun je je oorspronkelijke inleg en de bijbehorende opbrengsten opeisen.

Pendle maakt gebruik van een speciaal soort Automated Market Maker (AMM) voor de handel in deze YT's, waardoor gebruikers kunnen:

 • Rendementen vastzetten: Als je jouw YT's verkoopt, kun je direct een bepaald rendement veiligstellen.
 • Speculeren op rendementsveranderingen: Als je denkt dat de toekomstige opbrengsten hoger zullen zijn dan de huidige marktprijs, kun je YT's kopen.

Om het makkelijker voor te stellen: Denk aan Pendle als het opsplitsen van je rentedragende spaarrekening in twee delen: een certificaat voor het gestorte bedrag (PT) en coupons voor toekomstige rente-uitkeringen (YT's). Deze coupons, ofwel YT's, kun je vervolgens verhandelen, afhankelijk van hoe je toekomstige renteveranderingen inschat.

 

Pendle (PENDLE) token en tokenomics

Het PENDLE-token is de eigen munt van het Pendle-platform. Het heeft verschillende functies en voordelen voor de gebruikers:

 1. Aanmoedigingen en gebruiksmogelijkheden
 • Gebruikers die hun tokens inzetten om het platform van liquiditeit te voorzien, ontvangen PENDLE als beloning.
 • Een deel van de transactiekosten op het platform wordt uitbetaald aan de bezitters van PENDLE.
 1. Bestuur (toekomstige functie)
 • Bezitters van PENDLE kunnen hun tokens inzetten om vePENDLE te krijgen, wat staat voor PENDLE met stemrechten.
 • Met vePENDLE kunnen gebruikers stemmen over voorstellen die de richting van het Pendle-protocol bepalen.
 • Het inzetten van PENDLE voor vePENDLE levert ook hogere beloningen op.

Verdeling van tokens:

 • Team (22%): Deze tokens worden geleidelijk over een bepaalde periode uitgekeerd, met een einde van de inzetperiode in april 2023.
 • Investeerders (15%): Toegewezen aan de financiers van het Pendle-project. Het merendeel bezit minder dan 0,4% van het totale aanbod, wat zorgt voor een brede verspreiding.
 • Ecosysteemfonds (18%): Gereserveerd voor initiatieven die het DeFi-ecosysteem van Pendle helpen groeien.
 • Liquiditeitsstimulansen (37%): Het grootste deel is bestemd als beloning voor gebruikers die liquiditeit bieden aan het platform, wat zorgt voor een actieve en liquide markt voor PENDLE-tokens. De snelheid waarmee deze beloningen worden uitgekeerd, begon bij 1,2 miljoen per week voor de eerste zes maanden en daalt geleidelijk met 1% per week tot april 2026. Daarna geldt een vaste inflatie van 2% per jaar.
 • Liquiditeitsopstart (7%): Gebruikt om de liquiditeit voor PENDLE-tokens vanaf het begin te stimuleren.
 • Adviseurs (1%): Toegewezen aan adviseurs die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het project.

   

Waar kan ik veilig Pendle (PENDLE) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybi

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce
Is Pendle (PENDLE) een goede investering?

Of Pendle (PENDLE) een goede belegging is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Flexibiliteit - Pendle biedt verschillende opties voor het beheren van je crypto-activa. Je kunt rente verdienen, je indekken tegen prijsschommelingen en aangepaste beleggingsstrategieën creëren.
   
 • Geavanceerde AMM - Pendle's Automated Market Maker (AMM) is ontworpen om een veelvoorkomend probleem in de rendementenhandel - tijdsverloop - te ondervangen. Dit betekent dat je een consistenter rendement kunt behalen op je holdings.

Nadelen:

 • Hoge slippage, laag handelsvolume - Slippage verwijst naar het verschil tussen de verwachte prijs van een transactie en de werkelijke prijs waartegen deze wordt uitgevoerd. Dit kan een groot probleem zijn voor gebruikers van Pendle, vooral wanneer je handelt in tijden van hoge volatiliteit.
   
 • Hoge leercurve voor gebruikers - Pendle is een relatief complex protocol en het kan moeilijk zijn voor nieuwe gebruikers om te begrijpen hoe het werkt. Dit kan het voor sommige beleggers een minder aantrekkelijke optie maken.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie ERG riskant. Doe altijd je onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Pendle (PENDLE) cryptoverwachtingen en technische analyse


Als je naar de daily chart kijkt, is PENDLE sinds september 2023 in een uptrend. Het lijkt er nu echter op dat PENDLE zijn piek heeft bereikt rond de $3,40-$3,60, wat het hoogste punt voor de token zou kunnen zijn en een dubbel toppatroon zou kunnen vormen.

We kunnen ook zien dat het 10-EMA en 21-EMA nu lager wijzen in de richting van de candlesticks, wat aangeeft dat er in de komende dagen of weken een potentiële downtrend komt.

Om de uptrend voort te zetten, moet de koers niet breken en sluiten onder de vorige hogere low en hoger blijven gaan vanaf de recente high. De kans daarop blijft echter erg klein.

Dit is een moment opname van 03-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws