Wat is Nervos Network (CKB)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Nervos Network (CKB)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Nervos Network (CKB)?
 3. Hoe werkt Nervos Network (CKB)?
 4. Nervos Network (CKB) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Nervos Network (CKB) veilig kopen?
 6. Is Nervos Network (CKB) een goede investering?
 7. Nervos Network (CKB) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Nervos Network (CKB) is een blockchainplatform dat is ontworpen om schaalbaarheidsbeperkingen in andere blockchains aan te pakken.
 • Het maakt gebruik van een unieke structuur met twee lagen: Common Knowledge Base (CKB) als laag 1 voor beveiliging en laag 2 voor schaalbaarheid en compatibiliteit met verschillende toepassingen.
 • CKB slaat kernactiva op en verifieert transacties, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd. Laag 2 blockchains gebouwd op Nervos behandelen specifieke toepassingsbehoeften en bieden schaalbaarheid en flexibiliteit.

   

Wat is Nervos Network (CKB)?

Het Nervos Network (CKB), opgericht in 2018 door een team met onder andere Jan Xie, Terry Tai en Kevin Wang, is een openbaar blockchain ecosysteem dat is ontworpen om schaalbaarheidsbeperkingen van andere blockchains te overwinnen.

Het doel van het project is om een universele infrastructuur voor blockchains te worden. Door het aanbieden van een veilige basislaag en het stimuleren van een netwerk van interoperabele Layer-2 oplossingen, is het de visie van Nervos om een breed scala aan gedecentraliseerde toepassingen (DApps) te ondersteunen en het volledige potentieel van blockchaintechnologie te ontsluiten.

 

Hoe werkt Nervos Network (CKB)?

Het Nervos Network (CKB) is een bijzonder blockchainplatform met een slim tweelaags ontwerp dat zorgt voor veiligheid, goede schaalbaarheid en het makkelijk samenwerken (interoperabiliteit) met andere systemen. De basislaag heet de Common Knowledge Base (CKB) en zorgt vooral voor veiligheid en decentralisatie door een bewezen methode te gebruiken om transacties te bevestigen, bekend als Proof-of-Work.

Op deze stevige basislaag bouwt Nervos extra lagen die omgaan met slimme contracten en de logica voor apps. Dit betekent dat de basislaag veilig blijft terwijl de bovenste lagen kunnen groeien en veranderen naar behoefte, zonder problemen.

Een van de slimme dingen van Nervos is hoe het werkt met andere blockchainnetwerken. Het is flexibel ontworpen zodat ontwikkelaars netwerken kunnen bouwen die goed met Nervos samenwerken, wat leidt tot meer mogelijkheden en een groter netwerk van gebruikers en apps.

Bovendien heeft Nervos een unieke virtuele machine, de CKB-VM, die ontwikkelaars veel vrijheid geeft bij het maken van slimme contracten. Dit is een soort computerprogramma dat draait op de blockchain.

 

De Nervos token en Tokenomics (CKB)

 Een uniek kenmerk van CKB is het tokenomics-model, ontworpen om inflatie voor houders te minimaliseren. De basisuitgifte van CKB wordt elke vier jaar gehalveerd tot nul, terwijl een vaste secundaire uitgifte doorgaat.

De verdeling van het Nervos Network token, CKB, volgt een tweedelig plan:

Primaire uitgifte

 • Er is een totaal van 33,6 miljard CKB beschikbaar.
 • De hoeveelheid tokens die gemined kunnen worden, halveert elke vier jaar, net als bij Bitcoin.
 • Miners krijgen CKB als beloning voor hun werk om het netwerk te beveiligen.
 • Het doel van deze aanpak is om het bezit van het netwerk te spreiden en te decentraliseren.

Secundaire uitgifte

 • Naast de primaire uitgifte is er een doorlopende uitgifte van CKByte tokens, met een vast tempo van 1,344 miljard per jaar.
 • Deze continue uitgifte verschilt van de primaire uitgifte doordat deze niet halveert en is bedoeld om te zorgen voor een langdurige beloning voor miners, onafhankelijk van het aantal transacties op het netwerk.

Bij de lancering van het mainnet in 2019 was de initiële verdeling als volgt:

 • Openbare verkoop: 20% van de totale hoeveelheid tokens (6,72 miljard CKB) werd verkocht tijdens een openbare verkoop op CoinList in het vierde kwartaal van 2019. Deze verkoop bracht meer dan $72 miljoen op, wat neerkomt op 21,5% van de totale hoeveelheid tokens. De verkoopprijs was vastgesteld op $0,01 per CKB. Alle tokens die tijdens deze verkoop werden gekocht, waren direct beschikbaar bij de lancering van het mainnet.

De oorspronkelijke circulerende voorraad bij de lancering van het mainnet was 12.375.988.800 CKB.

De overige 66% van de totale hoeveelheid tokens (ongeveer 22,2 miljard CKB) is vermoedelijk verdeeld voor andere doeleinden, volgens een distributiepatroon dat beschreven staat op de website van Nervos:

 • verbranden: 34%
 • Ecosysteem: 25%
 • Team: 18,5%
 • Overige: 7,5% (mogelijk bestemd voor adviseurs, de stichting, enzovoort)

   

Waar kan ik Nervos Network (CKB) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce
Is Nervos Network (CKB) een goede investering?

Of Nervos Network (CKB) een goede investering is, hangt sterk af van je investeringsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Schaalbaarheid - Nervos Network maakt gebruik van een unieke gelaagde architectuur die schaalbaarheidsproblemen aanpakt waar andere blockchains zoals Ethereum mee te maken hebben. Door applicatielogica te scheiden van het kernprotocol kan het een groot volume aan transacties aan zonder aan veiligheid in te boeten.
   
 • Interoperabiliteit - Nervos Network is ontworpen om interoperabel te zijn met andere blockchains, waardoor communicatie binnen het ecosysteem en overdracht van activa mogelijk is.

Nadelen:

 • Complexiteit - De gelaagde architectuur van Nervos Network kan voor nieuwe gebruikers complexer zijn om te begrijpen dan eenvoudigere blockchainstructuren.
   
 • Beperkte adoptie - Nervos Network is een nieuw project vergeleken met gevestigde spelers zoals Ethereum.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie ERG riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Nervos Network (CKB) cryptoverwachtingen en technische analyse


De daily chart laat zien dat Nervos (CKB) een cup and handle patroon aan het vormen is. Op dit moment vormt het nog steeds het handvat en zou het mogelijk kunnen terugtrekken naar $0,013786 voordat het verder stijgt.

Het is echter belangrijk op te merken dat CKB sinds 31 januari 2024 in een uptrend zit en op het moment van schrijven al 7X of 700% heeft bereikt.

Persoonlijk zou het riskant kunnen zijn om in deze munt te stappen die al 7X gestegen is. Overweeg om op zoek te gaan naar andere cryptocurrencies die zich nog steeds in hun consolidatiefase in deze bullmarkt bevinden. Veel succes en wees voorzichtig.

Dit is een moment opname van 02-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws