Wat is Bounce Token (AUCTION)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Bounce Token (AUCTION)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Bounce Token (AUCTION)?
 3. Hoe werkt Bounce Token (AUCTION)?
 4. Bounce Token (AUCTION) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik veilig Bounce Token (AUCTION) kopen?
 6. Is Bounce Token (AUCTION) een goede investering?
 7. Bounce Token (AUCTION) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Bounce Finance is een gedecentraliseerd veilingprotocol gebouwd op de Ethereum en Binance Smart Chain netwerken.
 • De Bounce Token (AUCTION) is het utility token van het Bounce Finance platform.
 • Bounce Finance wil een transparanter, efficiënter en toegankelijker alternatief bieden voor traditionele veilingen.|

   

Wat is Bounce Token (AUCTION)?

Bounce Finance is een gedecentraliseerd veilingprotocol gebouwd op de Ethereum en Binance Smart Chain netwerken. Het project werd midden 2020 gelanceerd en heeft al meer dan 6000 veilingpools uitgevoerd, waarbij een transactievolume van 7000 ETH werd bereikt.

Het einddoel van Bounce Finance is om traditionele veilingen op te schudden met behulp van blockchaintechnologie. De visie van het project is om een transparantere, efficiëntere en toegankelijkere ervaring te creëren, zolang je maar een cryptowallet hebt waarmee je kunt deelnemen aan zijn gedecentraliseerde veilingen.

 

Hoe werkt Bounce Token (AUCTION)?

Bounce Token (AUCTION) vormt het hart van het Bounce Finance platform, een vernieuwend gedecentraliseerd veilingssysteem op de Ethereum blockchain. AUCTION tokens dienen als betaalmiddel binnen dit platform, waardoor gebruikers kunnen deelnemen aan het aanmaken en bieden op veilingen.

Tegelijkertijd biedt het houden van AUCTION tokens stemrecht binnen het platform. Gebruikers kunnen hiermee invloed uitoefenen op belangrijke beslissingen die de koers en ontwikkeling van Bounce Finance bepalen.

Voor houders van AUCTION tokens zijn er extra voordelen:

 • Exclusieve toegang tot bepaalde veilingen die niet beschikbaar zijn voor niet-houders.
 • NFT creatie: de mogelijkheid om non-fungible tokens (NFT's) direct op het platform aan te maken en te bewaren.

Bounce Finance onderscheidt zich door een gedecentraliseerde benadering, waar geen centrale autoriteit aanwezig is om het veilingproces te controleren. Dit zorgt voor een transparant en eerlijk veilingproces.

Het platform kent een divers aanbod aan veilingtypes, inclusief fixed-swap veilingen waarbij de prijzen vooraf vastgesteld zijn. Dit is ideaal voor verkopers die een specifieke prijs in gedachten hebben voor hun activa.

Daarnaast biedt Bounce Finance ondersteuning voor zowel ERC-20 (Ethereum-gebaseerde) als BEP-20 (Binance Smart Chain-gebaseerde) tokens, wat het platform een breed bereik geeft.

 

Bounce Token (AUCTION) token en tokenomics

Het AUCTION token is de native cryptocurrency van Bounce Token. Het wordt gebruikt voor:

 • AUCTION tokens worden gebruikt om vergoedingen te betalen voor het aanmaken van en bieden op veilingen binnen Bounce Finance.
 • houders stemmen over voorstellen die de toekomst van het Bounce Finance protocol vormgeven, waardoor ze inspraak hebben in hoe het platform zich ontwikkelt.

De distributie van Bounce Token (AUCTION) is zorgvuldig gepland om zowel de gemeenschap te stimuleren als het ecosysteem te versterken. Hier volgt een overzicht van de toewijzing van tokens:

 • Community Incentive (35%): Dit vormt het grootste deel van de toewijzing en is vermoedelijk bedoeld om gebruikers te motiveren en de adoptie van het platform te versnellen.

 • Ecosysteemopbouw & Marketing (10%): Deze tokens zijn waarschijnlijk bestemd voor initiatieven die gericht zijn op de uitbreiding van het Bounce Finance ecosysteem en het verhogen van de bekendheid.

 • Particuliere investeerders (24%): Een aanzienlijk deel is verkocht aan vroege investeerders die het project van financiële steun hebben voorzien.

 • Team & Foundation (20%): De verdeling tussen het Bounce Finance team (10%) en de Bounce Foundation (10%) dient om de ontwikkeling van het project te belonen en te stimuleren, en om lange termijn doelen te ondersteunen.

 • Market Making (5%): Deze toewijzing is bedoeld om liquiditeit voor AUCTION tokens op cryptocurrency exchanges te bevorderen, wat het kopen en verkopen vergemakkelijkt.

 • Openbare verkoop (6%): Een kleiner deel is beschikbaar gesteld aan het publiek via een initial coin offering (ICO) of een soortgelijk mechanisme voor fondsenwerving.

Het is van belang om te weten dat er sprake kan zijn van een inflatoire emissie, wat inhoudt dat het totale aanbod van tokens mogelijk niet definitief is vastgesteld op 10 miljoen. Verwacht wordt dat alle tokens tegen augustus 2024 volledig in omloop zullen zijn. Voor de meest actuele informatie wordt aangeraden om de officiële documentatie van Bounce Finance of de communitykanalen te raadplegen.

 

Waar kan ik veilig Bounce Token (AUCTION) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce 

Is Bounce Token (AUCTION) een goede investering?

Of Bounce Token (AUCTION) een goede investering is, hangt sterk af van je investeringsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:


Voordelen:

 • Gedecentraliseerd en zonder vertrouwen - Iedereen kan deelnemen aan de functies voor het genereren van rijkdom van Bounce zonder een centrale autoriteit.
   
 • Passieve inkomensmogelijkheden - Bounce biedt functies zoals liquidity mining en staking, waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen op hun bezit zonder hun tokens te verkopen.
   
 • Over-the-Counter (OTC) handel - Bounce faciliteert veilige en vertrouwensloze OTC-transacties, waar grote investeerders van kunnen profiteren.

Nadelen:

 • Relatief nieuw - Zoals elke nieuwe cryptocurrency, draagt Bounce Token (AUCTION) volatiliteit en risico met zich mee.
 • Beperkte adoptie - Een bredere adoptie van het protocol en token van Bounce kan de waarde ervan beïnvloeden.
 • Afhankelijkheid van onderliggende technologie - Het succes van Bounce is gekoppeld aan het succes van de blockchaintechnologie waarop het is gebouwd.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Bounce Token (AUCTION) cryptoverwachtingen en technische analyse

AUCTION laat op het dagelijkse tijdsbestek een bullish 'cup and handle' patroon zien, waarbij de token momenteel de vroegere weerstandslijn test, die nu als potentiële steun kan dienen.

De Relative Strength Index (RSI) staat op 30,52, wat aangeeft dat de token in het 'oversold' gebied is. Dit kan een goede kans zijn om te starten met accumulatie, vooral met het oog op het mogelijke steunniveau. Overweeg om de Dollar-Cost Averaging (DCA) methode toe te passen totdat het de trendlijn bij $17,79 opnieuw test.

Als je actief handelt met AUCTION, denk er dan aan om in de buurt van het huidige steunniveau (rond $17,79) een longpositie in te nemen. Mogelijke punten om winst te nemen zouden kunnen zijn als de koers het 21-EMA (Exponentieel Bewegend Gemiddelde) op de daggrafiek benadert. Vergeet niet onderweg stoplosses in te stellen.

Dit is een moment opname van 01-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws