Wat is Jupiter (JUP)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Jupiter (JUP)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Jupiter (JUP)?
 3. Hoe werkt Jupiter (JUP)?
 4. Jupiter (JUP) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Jupiter (JUP) veilig kopen?
 6. Is Jupiter (JUP) een goede investering?
 7. Jupiter (JUP) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Jupiter, gelanceerd in oktober 2021, is een token-swap aggregator die de goedkoopste swaproutes vindt tussen de breedste tokenparen die beschikbaar zijn voor Solana-gebruikers.
   
 • Net als flight aggregators vindt Jupiter de goedkoopste token swap routes mogelijk uit een combinatie van liquiditeitsbronnen. Deze liquiditeitsbronnen omvatten verschillende DEX'en, Automated Market Makers (AMM's), orderboeken enzovoort.
   
 • Dankzij de goedkope en snelle transacties van de Solana blockchain kan liquiditeit snel uit meerdere bronnen worden aangeboord, zonder dat de totale wachttijd voor gebruikers of de uiteindelijke kosten veranderen.

   

Wat is Jupiter (JUP)?

Als je op zoek bent naar een handige manier om tokens te ruilen op Solana met de best mogelijke tarieven en een gebruiksvriendelijke ervaring, dan is Jupiter de op Solana gebaseerde DEX om naartoe te gaan.

Jupiter, opgericht in 2021 door iemand die een pseudoniem gebruikt genaamd "Meow", is een platform dat verschillende liquiditeitsbronnen op Solana doorzoekt om de meest gunstige swaprente te vinden voor je cryptotransacties. Dit vertaalt zich in minimale slippage, zodat je het meeste uit je transacties haalt.

Over het geheel genomen wil het project het go-to platform zijn voor het swappen van tokens op Solana blockchain door prioriteit te geven aan gebruikerservaring, concurrerende tarieven en bij te dragen aan het bredere ecosysteem.

 

Hoe werkt Jupiter (JUP)?

Jupiter is een DEX aggregator op de Solana blockchain die zich richt op het vereenvoudigen van de handelservaring voor cryptocurrency traders door een aantal geavanceerde functies:

 • Het vinden van de beste swaprentes: Jupiter scant verschillende DEX'en en AMM's op Solana om de meest efficiënte handelsroutes voor token swaps te vinden, waardoor slippage wordt geminimaliseerd.

 • Vereenvoudiging van het ruilproces: Gebruikers hoeven niet zelf de prijzen te vergelijken tussen de DEX'en. Je voert gewoon de tokens in die je wilt ruilen en het bedrag, en Jupiter regelt de rest om je de beste deal te bieden.

 • Extra functies: Naast standaard swaps biedt Jupiter ook geavanceerde handelsopties zoals limietorders, dollar-cost averaging (DCA) en eeuwigdurende termijnhandel.

Belangrijke kenmerken van Jupiter omvatten:

 • Liquiditeitsaggregatie: Als liquiditeitsaggregator verbindt Jupiter gebruikers met alle beschikbare liquiditeitspools over Solana's DEX'en, wat zorgt voor optimale prijzen door de meest voordelige wisselkoers te selecteren.

 • Routing-algoritme: Het algoritme analyseert prijzen en liquiditeit om de meest efficiënte handelsroute te bepalen, rekening houdend met kosten, slippage en uitvoeringssnelheid.

 • Gebruiksvriendelijke interface: Ontworpen om eenvoudig en toegankelijk te zijn, zodat zelfs beginners gemakkelijk kunnen navigeren en handelen zonder diepgaande kennis van DEX en liquiditeitspools.

Door deze functies biedt Jupiter een gestroomlijnde en geoptimaliseerde handelservaring op de Solana blockchain, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel beginnende als ervaren traders.

 

Jupiter (JUP) token en tokenomics

Het JUP token is de native cryptocurrency van Jupiter. Het wordt gebruikt voor:

 1. Governance: JUP-houders kunnen deelnemen aan de Jupiter DAO (gedecentraliseerde autonome organisatie), waardoor ze stemrecht krijgen op toekomstige protocolwijzigingen en -ontwikkeling. Het JUP token is volgens de oprichter ontworpen om het fundament te zijn van DeFi 2.0 op Solana.
   
 2. Potentiële voordelen: JUP-houders kunnen in de toekomst voordelen ontvangen van het platform, zoals kortingen op handelskosten of hogere beloningen voor het bieden van liquiditeit.

Distributie

De distributie van Jupiter (JUP) tokens is verdeeld tussen het Jupiter team en de gemeenschap, waarbij ieder 50% van de totale voorraad van 10 miljard tokens ontvangt. Hier is een uitsplitsing:

 • Airdrops (4 miljard JUP) - Verspreid over meerdere rondes om deelname te stimuleren en nieuwe gebruikers aan te trekken. De eerste airdrop in januari 2024 verdeelde een aanzienlijk deel (ter waarde van ongeveer $700 miljoen) onder bijna een miljoen portefeuillehouders.
   
 • Resterende (1 miljard JUP) - Waarschijnlijk verdeeld via toekomstige droppings of programma's.

Het Jupiter team krijgt het als volgt:

Onvoorwaardelijke teamtoewijzing (2 miljard JUP)

 • 20% voor huidige teamleden, die over twee jaar onvoorwaardelijk worden en gecasht kunnen worden
 • 20% voor toekomstige teamleden, strategische investeerders en vroegere Mercurial-belanghebbenden.

Strategische Reserve (2 miljard JUP) - Toegankelijk voor het team na een jaar van tokenliquiditeit, met voorafgaande kennisgeving voor gebruik.

 

Waar kan ik Jupiter (JUP) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybi

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce
Is Jupiter (JUP) een goede investering?

Of Jupiter (JUP) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Hoge efficiëntie en goede prijzen - JUP fungeert als een DEX aggregator, wat betekent dat het meerdere gedecentraliseerde exchanges (DEX's) doorzoekt om de best mogelijke prijs voor je crypto trades te vinden. Dit kan je helpen slippage te minimaliseren, wat het verschil is tussen de prijs die je verwacht te betalen voor een cryptocurrency en de prijs die je daadwerkelijk betaalt.
   
 • Gebruiksvriendelijke interface - JUP is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn, zelfs voor beginners. De interface is schoon en duidelijk en er zijn geen verborgen kosten.
   
 • Blootstelling aan de groei van DeFi en Solana - Door in JUP te beleggen, krijg je blootstelling aan de DeFi-sector (gedecentraliseerde financiering), met name binnen het Solana-ecosysteem. Als DeFi en Solana blijven groeien, kan de vraag naar JUP toenemen.

Nadelen:

 • Afhankelijkheid van DEX liquiditeit - JUP is afhankelijk van de liquiditeit van de DEX'en die het doorzoekt. Als er niet genoeg liquiditeit beschikbaar is, kun je misschien niet de beste prijs voor je transacties krijgen.
   
 • Opkomend platform - JUP is een relatief nieuw platform en zoals met elke nieuwe technologie is er een risico op bugs en andere problemen.
   
 • Anonieme oprichter - De identiteit van de oprichter van Jupiter, Meow, is onbekend. Hoewel anonimiteit niet per definitie negatief is, geven sommige gebruikers misschien de voorkeur aan meer transparantie over de persoon achter het project, vooral voor een nieuwer platform in de DeFi ruimte.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Jupiter (JUP) cryptoverwachtingen en technische analyse


JUP, een recent gelanceerd token op 31 januari 2024, biedt beperkte technische grafiekgegevens vanwege zijn korte geschiedenis. De huidige prijs suggereert echter dat het momenteel op all-time highs staat.

Om de potentiële overwaardering te meten, kunnen we kijken naar andere indicatoren. De RSI (Relative Strength Index) staat op 88,66, wat wijst op een extreem overbought gebied. Ook de Stochastische RSI staat op 100, wat duidt op een mogelijke prijscorrectie in de nabije toekomst. Als je JUP in je bezit hebt, overweeg dan winst te nemen om je winsten veilig te stellen.

Potentiële beleggers moeten wachten op een afkoelingsperiode voordat ze in de token stappen om een duurzamer prijspunt vast te stellen en het risico te vermijden om op de top in te kopen.

Dit is een moment opname van 28-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws