Wat is Raydium (RAY)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Raydium (RAY)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

  1. In het kort
  2. Wat is Raydium (RAY)?
  3. Hoe werkt Raydium (RAY)?
  4. Raydium (RAY) token en de tokenomics
  5. Waar kan ik Raydium (RAY) veilig kopen?
  6. Is Raydium (RAY) een goede investering?
  7. Raydium (RAY) cryptoverwachtingen en technische analyse

     

In het kort

  • Raydium (RAY) faciliteert is een Automated Market Maker (AMM) die cryptocurrency swaps en trades faciliteert op de Solana blockchain.
  • In tegenstelling tot andere AMM's werkt Raydium samen met het centrale limiet orderboek van Serum, waardoor liquiditeitsverschaffers toegang hebben tot een breder scala aan orders.
  • Gebruikers kunnen RAY inzetten om beloningen te verdienen uit handelsvergoedingen en deelnemen aan initiële DEX-aanbiedingen (IDO's) voor nieuwe cryptoprojecten. Ze kunnen RAY ook gebruiken om te stemmen over hoe het Raydium protocol wordt beheerd.

     

Wat is Raydium (RAY)?

Raydium, gelanceerd in 2021, is een geautomatiseerde market maker (AMM) die speciaal is gebouwd voor de Solana blockchain, en is opgericht door een team van drie anonieme ondernemers die bekend staan onder hun pseudoniemen: AlphaRay, XRay en GammaRay.

Het algemene doel van Raydium is om een toonaangevende AMM en liquiditeitsaanbieder op Solana te worden. Door wrijvingsloze swaps, toegang tot hoogrenderende boerderijen en een lanceerplatform voor nieuwe projecten aan te bieden, wil Raydium de groei van gedecentraliseerde financiering (DeFi) op het Solana ecosysteem versnellen.
Hoe werkt Raydium (RAY)?

AMM's zoals Raydium faciliteren gedecentraliseerde handel in cryptocurrencies via liquiditeitspools. Hier volgt een uitsplitsing van hoe Raydium werkt:

1. Geautomatiseerde marktmaking (AMM)

In tegenstelling tot traditionele orderboekbeurzen vertrouwt Raydium niet op kopers en verkopers die orders direct matchen. In plaats daarvan gebruikt het liquiditeitspools. Deze pools zijn in wezen verzamelingen crypto-activa die zijn gedeponeerd door gebruikers die liquiditeitsverschaffers worden genoemd. Raydium gebruikt vervolgens een algoritme om de prijs te bepalen van tokens die worden verhandeld op basis van de verhouding van de activa in een liquiditeitspool.

2. Kenmerken van Raydium

- Hybride systeem - Raydium integreert met Serum, een centraal limiet orderboek DEX op Solana. Hierdoor hebben Raydium pools toegang tot extra liquiditeit van Serum, waardoor handelaren mogelijk betere prijzen krijgen.

Best Price Swaps - Raydium vindt de meest efficiënte route over al zijn pools om ervoor te zorgen dat gebruikers de beste swap tarieven krijgen voor hun transacties.

 

Raydium (RAY) token en tokenomics

Het Raydium (RAY) token is de native asset van het Raydium platform, een gedecentraliseerde exchange (DEX) gebouwd op de Solana blockchain. Het wordt gebruikt voor:

  • Governance: Hoewel momenteel beperkt, kunnen houders van RAY-tokens inspraak hebben in toekomstige beslissingen over protocolontwikkeling.
     
  • Transactievergoedingen: Gebruikers betalen transactiekosten op Raydium met behulp van RAY tokens.
     
  • Stimulansen voor liquiditeitsvoorziening: RAY tokens worden gebruikt om gebruikers te belonen die activa bijdragen aan liquiditeitspools op het Raydium platform. Deze pools zijn essentieel voor het faciliteren van transacties op de DEX.
     
  • Opbrengst van farming: Door RAY tokens in te zetten of te storten in liquiditeitspools, kunnen gebruikers extra beloningen verdienen, waaronder mogelijk RAY tokens en andere cryptocurrencies.

Distributie

  • Miningreserve (34%): 188,7 miljoen RAY
     
  • Gesloten voorraad (25,9%): 142,95 miljoen RAY
    Toegewezen aan team, adviseurs en startinvesteerders.
    Aanvankelijk vergrendeld voor 1 jaar, daarna lineair vrijgegeven over 2 jaar.
  • Initiële circulerende voorraad (3%): 16,5 miljoen RAY
  • 2% (~11 miljoen) aanvankelijk verdeeld.
  • 1% (~5,5 miljoen) gebruikt voor liquiditeitspools.
  • buyback (0,03% van de handelskosten)

Er was ook een Raydium airdrop waarbij gratis RAY tokens werden uitgedeeld om deelname aan het ecosysteem te stimuleren.

 

Waar kan ik veilig Raydium (RAY) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce




Is Raydium (RAY) een goede investering?

Of Raydium (RAY) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

  • AMM Liquiditeit - Raydium is gebouwd op Solana, een snelle en schaalbare blockchain, en biedt Automated Market Maker (AMM) functionaliteiten. Dit betekent dat het gemakkelijke liquiditeit faciliteert voor DeFi-projecten op Solana, wat voordelig kan zijn voor zowel projecten als gebruikers.
     
  • Yield Farming - Raydium stelt gebruikers in staat om deel te nemen aan yield farming mogelijkheden door liquiditeit te bieden aan AMM pools. Dit kan een manier zijn om beloningen te verdienen op het bezit van RAY tokens.
     
  • Serum Integratie - Raydium integreert met Serum, een centraal orderboek op Solana. Deze integratie biedt gebruikers toegang tot een breder scala aan handelsopties en mogelijk diepere liquiditeit.

Nadelen:

  • Impermanent loss - Zoals bij elke AMM-deelname is er een risico op impermanent verlies bij het verstrekken van liquiditeit. Dit betekent dat de waarde van je holdings kan fluctueren door prijsveranderingen. lastig verhaal, maar gaan wij later nog eens dieper op in
     
  • Afhankelijkheid van Solana - Het succes van RAY is gekoppeld aan het succes van de Solana blockchain. Als Solana technische problemen ondervindt of tractie verliest, kan dit de waarde van RAY beïnvloeden.
     
  • Anonieme oprichters - De identiteit van het oprichtersteam van Raydium (AlphaRay, XRay en GammaRay) is onbekend. Hoewel anonimiteit niet inherent negatief is, geven sommige gebruikers misschien de voorkeur aan meer transparantie over het team achter het project.


Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Raydium (RAY) cryptoverwachtingen en technische analyse


Raydium (RAY) zinspeelt op een bullish voortzetting met een cup and handle patroon dat zich vormt op het dagelijkse timeframe. De koers is al boven de neklijn van de cup gebroken, wat duidt op een potentiële uitbraak.

Door de hoogte van de cup te meten en deze op te tellen bij het uitbraakpunt (neklijn), kunnen we een prijsdoel schatten van $7,64 op de middellange termijn. Traders moeten zich echter bewust zijn van het komende weerstandsniveau rond $4. Dit gebied fungeerde eerder als weerstand in maart 2022 en zou een uitdaging kunnen vormen voor de bulls.

Over het geheel genomen is de chartstructuur bullish. Als RAY het $4 weerstandsniveau kan overwinnen, zou het cup and handle patroon verder kunnen leiden naar het $7,64 koersdoel.

Dit is een moment opname van 27-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws