Wat is het Near Protocol (NEAR)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is het Near Protocol (NEAR)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 

 1. In het kort
 2. Wat is Near Protocol (NEAR)?
 3. Hoe werkt Near Protocol (NEAR)?
 4. Near Protocol (NEAR) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Near Protocol (NEAR) veilig kopen?
 6. Is Near Protocol (NEAR) een goede investering?
 7. Near Protocol (NEAR) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • NEAR Protocol is een blockchainnetwerk dat vanaf de grond is ontworpen om te functioneren als een door de gemeenschap beheerd cloud computing platform.
 • NEAR maakt gebruik van sharding om de schaalbaarheid te verbeteren en meer transacties per seconde te verwerken. (Sharding splitst de blockchain op in kleinere stukken om de werklast te verdelen).
 • Het project wil de uitdagingen van andere blockchains overwinnen, zoals trage transactiesnelheden, lage doorvoer en beperkte interoperabiliteit.

   

Wat is het Near Protocol (NEAR)?

NEAR Protocol (NEAR) is een gedecentraliseerd applicatieplatform dat is ontworpen om het ontwikkelaars gemakkelijk te maken applicaties op de blockchain te bouwen en in te zetten. Het platform is ontworpen om vertrouwd te zijn voor Web2 ontwikkelaars, waardoor de drempel voor het maken van gedecentraliseerde applicaties (dApps) wordt verlaagd.

Het team achter NEAR Protocol wordt geleid door twee medeoprichters: Alex Skidanov, een voormalig ingenieur bij MemSQL, en Illia Polosukhin die eerder bij Google werkte aan Tensorflow.

NEAR heeft ook aanzienlijke investeringen aangetrokken van grote spelers in de crypto-industrie. In april 2022 haalden ze $350 miljoen op in een financieringsronde geleid door hedgefonds Tiger Global, met deelname van andere opmerkelijke investeerders zoals a16z, Coinbase Ventures en Dragonfly Capital.

Over het algemeen is het project gericht op het aanpakken van schaalbaarheids- en bruikbaarheidsproblemen die vaak geassocieerd worden met blockchaintechnologie door gebruik te maken van een sharded, proof-of-stake consensusmechanisme.

 

Hoe werkt Near Protocol (NEAR)?

Near Protocol (NEAR) is een blockchainplatform dat is ontworpen om enkele van de beperkingen van eerdere blockchaintechnologieën aan te pakken, met name de schaalbaarheid. Hier volgt een uitsplitsing van hoe het werkt:

1: Wanneer een transactie plaatsvindt op het NEAR netwerk, moeten validators de legitimiteit ervan verifiëren. Dit houdt een proces in waarbij validators controleren of de transactie voldoet aan de regels van het netwerk en of de verzender genoeg NEAR tokens heeft om de kosten te dekken.

2: Gevalideerde transacties worden gegroepeerd in blokken. Er is een proces voor het selecteren van validators om deze blokken te creëren, waarbij factoren zoals hun inzet en prestaties in het verleden een rol kunnen spelen.

3: Sharding verdeelt het netwerk in secties (shards). Elke shard heeft zijn eigen proces voor het aanmaken van blokken. Dan is er nog een proces om ervoor te zorgen dat alle shards het eens zijn over de uiteindelijke staat van het netwerk. Dit is waar Nightshade, NEAR's sharding technologie, om de hoek komt kijken.

4: Het vastleggen van NEAR tokens is een proces waarbij gebruikers hun tokens vastleggen om deel te nemen aan het consensusmechanisme. Validators worden gekozen op basis van het bedrag dat ze hebben ingezet. Gebruikers die zelf geen validator willen runnen, kunnen hun inzet delegeren aan een andere validator, wat ook een proces is met zijn eigen regels.

Dit zijn slechts enkele van de kernprocessen die betrokken zijn bij het functioneren van NEAR. Het hele protocol bestaat uit een complex samenspel van verschillende processen die samenwerken om een veilig en efficiënt netwerk te onderhouden.

Wat ook goed om te weten is dat NEAR een Rainbow Bridge gebruikt om verbinding te maken met de Ethereum blockchain, waardoor activa en informatie tussen de twee netwerken kunnen stromen, wat interoperabiliteit mogelijk maakt.

 

Near Protocol (NEAR) token en tokenomics

Het NEAR Protocol (NEAR) token is het levensbloed van het Near ecosysteem. Hier volgt een uitsplitsing van de economische structuur:

 • Voor elke transactie op het NEAR netwerk zijn NEAR tokens nodig als betaling, vergelijkbaar met gasvergoedingen op Ethereum.
 • Voor gegevensopslag op het netwerk zijn ook NEAR tokens nodig.
 • Om deel te nemen aan het Proof-of-Stake consensusmechanisme zetten gebruikers NEAR tokens in om validators te worden en beloningen te verdienen.
 • Het inzetten van NEAR tokens geeft ook stemrecht in het bestuur van het netwerk, waardoor houders toekomstige ontwikkelingsbeslissingen kunnen beïnvloeden.

Distributie

 1. Subsidies en programma's voor de gemeenschap (17,20%): Dit deel wordt gebruikt om initiatieven te financieren die het ecosysteem en de gemeenschap van NEAR laten groeien.
 2. Kernbijdragers (14,00%): Dit deel beloont het kernteam achter de ontwikkeling van het Near Protocol.
 3. Verkoop aan de gemeenschap (12,00%): Deze tokens werden beschikbaar gesteld voor aankoop door het publiek tijdens de initial coin offering (ICO).
 4. Early Ecosystem (11,76%): Deze toewijzing helpt het NEAR ecosysteem op gang door vroege projecten en ontwikkelaars te ondersteunen.
 5. Operatiesubsidies (11,40%): Fondsen voor lopende operationele kosten om het netwerk te onderhouden.
 6. Foundation Endowment (10,00%): Dit deel ondersteunt de langetermijndoelen en duurzaamheid van de Near Foundation.
 7. Seedronde (15,23%): Tokens verkocht aan vroege investeerders tijdens de zaaifinancieringsronde.
 8. Durfkapitaalronde (8,41%): Tokens verkocht aan durfkapitalisten in een financieringsronde.

Er is een inflatoire emissie voor NEAR tokens, wat betekent dat het totale aanbod in de loop van de tijd toeneemt.

 

Waar kan ik veilig Near Protocol (NEAR) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybi

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce
Is Near Protocol (NEAR) een goede investering?

Of Near Protocol (NEAR) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • NEAR gebruikt sharding technologie om hoge transactiesnelheden (potentieel meer dan 100.000 per seconde) en lage kosten te bereiken, waarmee beperkingen van oudere blockchains zoals Ethereum worden aangepakt.
   
 • NEAR biedt een gebruiksvriendelijke ervaring met menselijk leesbare accountnamen, waardoor het makkelijker is om met het platform te communiceren in vergelijking met complexe cryptoadressen.
   
 • De Rainbow Bridge zorgt voor eenvoudige overdracht van activa tussen NEAR en Ethereum blockchains.

Nadelen:

 • Beperkte adoptie: NEAR heeft een kleinere gebruikersbasis in vergelijking met gevestigde spelers, wat de groei van het ecosysteem zou kunnen beïnvloeden.
   
 • Nieuwere technologie: NEAR is een relatief nieuw protocol in vergelijking met andere, en de levensvatbaarheid op lange termijn moet nog worden bewezen.
   
 • Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

   

Near Protocol (NEAR) cryptoverwachtingen en technische analyse


NEAR Protocol (NEAR) is op dreef en is sinds oktober 2023 meer dan 5x in waarde gestegen. Deze indrukwekkende rally heeft ongetwijfeld nieuwe investeerders aangetrokken. Maar een waarschuwing: we naderen een kritieke weerstand.

De koers zweeft momenteel rond $6,200 en we naderen een weerstandsniveau van $7. Een uitbraak boven dit niveau zou NEAR naar nieuwe hoogtepunten kunnen stuwen. Maar een afwijzing hier zou kunnen leiden tot een prijsdump, waardoor een deel van de recente winst zou kunnen worden uitgehold.

Het zit zo: NEAR heeft al een 5X in prijs ervaren, dus het is misschien het beste om elders naar kansen te zoeken. Overweeg tokens die hun doorbraakmoment nog niet hebben gehad en concentreer je op munten die nog binnen hun accumulatiebereik liggen, omdat dit een beter risico-beloningsvoorstel biedt.

Dit is een moment opname van 26-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws