Wat is Request Network (REQ)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Request Network (REQ)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Request Network (REQ)?
 3. Hoe werkt Request Network (REQ)?
 4. De token van Request Network (REQ) en de tokenomics
 5. Waar kan ik Request Network (REQ) veilig kopen?
 6. Is Request Network (REQ) een goede investering?
 7. Request Network (REQ) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Request Network (REQ) is een gedecentraliseerd netwerk met als doel betalingen en verzoeken tussen individuen en bedrijven te vergemakkelijken.
 • Het project stelt iedereen in staat om veilig betalingen aan te vragen en te ontvangen, zonder tussenkomst van derden.
 • Het gebruikt slimme contracten op de Ethereum blockchain om het proces te automatiseren.

   

Wat is Request Network (REQ)?

Request Network (REQ) is een gedecentraliseerd netwerk gebouwd op blockchain technologie dat betalingsverzoeken, facturatie en controle faciliteert. Het project werd in 2017 opgericht door Christophe Lassuyt en Etienne Tatur en heeft als doel de traditionele boekhoudkundige en financiële systemen te ontwrichten door een transparant en efficiënt platform te bieden voor het beheer van transacties.

Het project trok zelfs aanzienlijke belangstelling van opmerkelijke investeerders zoals Y Combinator, een gerenommeerde startup-accelerator die bekend staat om het ondersteunen van succesvolle bedrijven, en was betrokken bij de seed-financieringsronde.

In het algemeen is het project gericht op het stroomlijnen van betalingen en facturering door de noodzaak voor externe verwerkers weg te nemen, waardoor transacties goedkoper en sneller worden, vooral voor internationale betalingen.


Hoe werkt Request Network (REQ)?

Request Network is een innovatief gedecentraliseerd betalingssysteem dat op de Ethereum blockchain draait, en het maakt het mogelijk voor gebruikers over de hele wereld om betalingen aan te vragen en te ontvangen. Het proces begint wanneer een partij een betalingsverzoek initieert door het cryptoportemonnee-adres van de ontvanger en het vereiste bedrag in cryptocurrency te specificeren. Er is ook de optie om facturen op te stellen met gedetailleerde voorwaarden, wat extra duidelijkheid biedt voor beide partijen.

Dit verzoek wordt vervolgens uitgezonden op het Request Network, waar het de ontvanger bereikt. De ontvanger kan het verzoek inzien en besluiten de betaling uit te voeren als alles naar tevredenheid is. Nadat de betaling is verricht, wordt deze transactie vastgelegd op de Request blockchain. Deze registratie fungeert als een permanent en onweerlegbaar ontvangstbewijs, wat zorgt voor een transparante en veilige uitwisseling tussen partijen.

Door deze structuur biedt Request Network een gestroomlijnde en betrouwbare methode voor het doen en ontvangen van betalingen, met de zekerheid dat elke transactie duidelijk en onveranderlijk vastgelegd wordt.
 


Request Network (REQ) token en tokenomics

De REQ token is het eigen token dat het Request Network van energie voorziet. Het dient meerdere doelen, waaronder:

 • Om spamverzoeken te voorkomen, moeten gebruikers REQ tokens inzetten bij het aanmaken van een verzoek. Dit ontmoedigt het maken van valse facturen.
 • Houders van REQ-tokens kunnen deelnemen aan het bestuur van het Request Network door te stemmen over voorstellen die de ontwikkeling van het netwerk beïnvloeden.
 • Gebruikers kunnen REQ tokens inzetten om bij te dragen aan de veiligheid van het netwerk en mogelijk beloningen verdienen.
 • Door REQ-tokens te gebruiken voor transacties kunnen gebruikers korting krijgen op de kosten van het Request Network.

Distributie

De eerste distributie bestond waarschijnlijk uit de verkoop van tokens tijdens een Initial Coin Offering (ICO) in 2017, maar specifieke details zijn niet bekendgemaakt. De distributie omvat echter:

Privé portemonnees: Waarschijnlijk voor het team en adviseurs.
Exchanges: Waar REQ tokens worden verhandeld.
Reserve: Toegewezen fondsen voor toekomstige ontwikkeling.

Het Request Network maakt gebruik van een verbrandingsmechanisme, waarbij een kleine vergoeding van transacties wordt verbrand, waardoor het totale aanbod na verloop van tijd afneemt. Er zijn ook gevallen geweest van distributie van REQ-tokens door middel van airdrops om deelname aan het ecosysteem te stimuleren.

 

Waar kan ik veilig Request Network (REQ) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op CoinmerceIs Request Network (REQ) een goede investering?

Of Request Network (REQ) een goede investering voor jou is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Gebruikers hoeven met niemand bankgegevens te delen. Transacties zijn privé omdat er geen bankgegevens van gebruikers bij betrokken zijn.
   
 • Het verzenden en ontvangen van betalingen is eenvoudig en kan met één tik worden voltooid.
   
 • Request Network is gebouwd op de Ethereum blockchain en biedt de voordelen van decentralisatie, waaronder transacties zonder vertrouwen, transparantie en eigendom van gegevens. Er is geen centraal storingspunt en transacties zijn veilig.
   
 • Het netwerk streeft naar lagere transactiekosten in vergelijking met traditionele betalingsverwerkers, waardoor het potentieel efficiënt is voor betalingen met grote volumes.
   
 • Request Network werkt wereldwijd zonder beperkingen of geografische beperkingen.

Nadelen:

 • De gedecentraliseerde betalingssector is overvol met gevestigde spelers en nieuwe projecten die strijden om goedkeuring.
   
 • Hoewel Request Network een werkend product heeft, heeft het nog geen wijdverspreide adoptie bereikt in vergelijking met mainstream betaaloplossingen.
   
 • Request Network erft de beperkingen van de Ethereum blockchain, zoals schaalbaarheidsproblemen en mogelijke pieken in transactiekosten tijdens netwerkcongestie.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.


Request Network (REQ) cryptoverwachtingen en technische analyse


Request Network (REQ) valt op in de dagelijkse grafieken - het bevindt zich al bijna twee jaar in een accumulatiezone. Deze uitgebreide consolidatie wijst op potentiële energie die wacht om ontketend te worden. Hoewel het geen financieel advies is, is REQ zeker een cryptocurrency om in de gaten te houden.

De sleutel voor REQ ligt bij $0,1887. Een beslissende doorbraak en hertest van dit niveau als steun zou een uitbraak uit de accumulatiebereik betekenen. Dit, in combinatie met een mogelijke daling van de Bitcoin-dominantie (wat een altcoin-seizoen aankondigt), zou REQ naar hogere koersdoelen kunnen stuwen.

Voorzichtigheid is echter geboden totdat de uitbraak is bevestigd. Tot die tijd blijft REQ binnen de grenzen van de vastgestelde range.

Dit is een moment opname van 25-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws