Wat is XYO Network (XYO)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is XYO Network (XYO)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

  1. In het kort
  2. Wat is XYO Network (XYO)?
  3. Hoe werkt XYO Network (XYO)?
  4. XYO Network (XYO) token en de tokenomics
  5. Waar kan ik XYO Network (XYO) veilig kopen?
  6. Is XYO Network (XYO) een goede investering?
  7. XYO Network (XYO) cryptoverwachtingen en technische analyse

     

In het kort

  • XYO Network (XYO) is een gedecentraliseerd netwerk dat blockchaintechnologie gebruikt om locatiegegevens uit de echte wereld te verzamelen en te valideren.
  • Het maakt gebruik van een netwerk van apparaten om anoniem gegevens te verzamelen en maakt gebruik van cryptografische mechanismen om de nauwkeurigheid te garanderen.
  • Het netwerk wil gecentraliseerde controle van locatiegegevens elimineren. Door middel van cryptografie wordt gestreefd naar een fraudebestendig systeem om informatie te verifiëren.

     

Wat is XYO Network (XYO)?

XYO Network is een gedecentraliseerd netwerk dat blockchaintechnologie gebruikt om anoniem locatiegegevens uit de echte wereld te verzamelen en te valideren. Het wil een vertrouwensloos systeem creëren dat geospatiale gegevens niet langer centraal controleert.

Het project, dat in 2017 werd opgericht door Arie Trouw en Markus Levin, wil een vertrouwensloos en gedecentraliseerd locatienetwerk creëren door gebruik te maken van blockchaintechnologie en een reeks op locatie gebaseerde gegevensbronnen.

Met de innovatieve benadering van locatieverificatie en een toegewijd team blijft XYO Network de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van gedecentraliseerde locatietechnologie.

 

Hoe werkt XYO Network (XYO)?

Het XYO Network benut de kracht van blockchaintechnologie voor iets heel belangrijks: locatieverificatie. Dit netwerk maakt slim gebruik van verschillende apparaten zoals IoT-bakens, GPS en smartphones om locatiegegevens te verzamelen. Deze gegevens worden vervolgens gecontroleerd op echtheid door speciale apparaten, de zogenaamde bruggen.

Na deze verificatiestap worden de gegevens veilig opgeslagen op een blockchain, bekend als de XYOMainChain, door de archivarissen. Oracles hebben dan de taak om deze waardevolle locatiegegevens op te halen en ze beschikbaar te stellen voor applicaties die ze nodig hebben.

Dit alles maakt een aantal interessante toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de locatie van goederen tijdens hun transport voor supply chain management. Of het controleren van de locatie van bezittingen voor verzekeringsdoeleinden. En zelfs het bevestigen van de echtheid van diensten binnen de deeleconomie, zoals bij het delen van auto's.

Door deze gedecentraliseerde aanpak van locatieverificatie biedt het XYO Network een nieuwe mate van transparantie en vertrouwen. Organisaties en individuen hoeven niet langer te vertrouwen op een centrale autoriteit voor de integriteit van locatiegegevens. Dit opent deuren naar efficiëntere bedrijfsvoering en biedt nieuwe kansen voor technologische vooruitgang.

 

XYO Network (XYO) token en tokenomics

De XYO-token speelt een cruciale rol binnen het XYO Network als een utility token dat deelnemers in staat stelt actief bij te dragen aan het netwerk. Het dient niet alleen als beloning voor het verstrekken en verifiëren van locatiegegevens maar versterkt ook de betrokkenheid van de gemeenschap bij het netwerk.

De distributie van de XYO-tokens heeft verschillende fasen doorlopen, waarvan de hoofdverkoop tussen maart 2018 en mei 2018 een significante gebeurtenis was. Gedurende deze periode werd het merendeel van de XYO-tokens, tot een totaal van 14.198.847.000, verkocht aan het publiek. Verder werd er een speciaal beloningssysteem opgezet voor de zogenaamde Founding HODL'ers. Deze groep, bestaande uit vroege investeerders die hun tokens vasthielden, werd maandelijks beloond over een periode van vijf jaar, beginnend op 1 december 2019.

Daarnaast reserveerde het XYO Network een deel van de tokens in een cryptoeconomische reserve. Deze reserve dient als een strategische voorraad voor toekomstig gebruik binnen het netwerk, waarmee de duurzaamheid en groei van het XYO Network worden gewaarborgd.


Waar kan ik veilig XYO Network (XYO) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce



Is XYO Network (XYO) een goede investering?

Of XYO Network (XYO) een goede investering voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

  • Unieke waardepropositie: XYO biedt een gedecentraliseerd netwerk voor het verifiëren van locatiegegevens uit de echte wereld. Dit kan waardevol zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van nauwkeurige locatiegegevens, zoals toeleveringsketens, logistiek en verzekeringen.
     
  • Verbeterde beveiliging: XYO's verificatiesysteem maakt het moeilijk om locatiegegevens te vervalsen, wat de veiligheid voor bedrijven en gebruikers kan verbeteren.
     
  • Open-source: De open-source aard van het project zorgt voor transparantie en betrokkenheid van de gemeenschap, wat vertrouwen en ontwikkeling kan bevorderen.
     
  • Verdienpotentieel: Gebruikers kunnen XYO tokens verdienen door locatiegegevens bij te dragen aan het netwerk via hun smartphones.

Nadelen:

  • Privacyzorgen:  XYO is afhankelijk van gebruikersgegevens om te kunnen functioneren, en dit kan zorgen over privacy oproepen.  Gebruikers die het niet prettig vinden dat hun locatiegegevens worden verzameld en gebruikt, willen misschien niet deelnemen aan het netwerk.
     
  • Complexiteit: Het XYO-netwerk is een complex systeem met meerdere componenten (Sentinels, Bruggen, Archivarissen, Diviners). Deze complexiteit kan het voor gebruikers moeilijk maken om te begrijpen hoe het netwerk werkt en hoe hun gegevens worden gebruikt.
     
  • Beperkte adoptie: Hoewel XYO een aantal partnerschappen heeft, moet het netwerk nog op grote schaal worden toegepast.  Zonder een kritische massa van gebruikers en bedrijven die vertrouwen op de locatiegegevens van XYO, kan de waarde van het token beperkt zijn.
     
  • Technische hindernissen:  Elke nieuwe technologie heeft te maken met technische uitdagingen, en XYO is daarop geen uitzondering. Het netwerk moet veilig en schaalbaar zijn om een groot aantal gebruikers en transacties aan te kunnen.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

XYO Network (XYO) cryptoverwachtingen en technische analyse


De grafiek van XYO Network op het dagelijkse timeframe brouwt optimisme met een klassiek cup and handle patroon dat vorm aanneemt.

Op 7 maart 2024 maakte XYO een beslissende beweging, brak boven de weerstand en bereikte een lokaal hoogtepunt van $0,017341. Deze uitbraak betekent een potentiële trendommekeer. Na zo'n stijging zien we echter vaak een pullback.

De prijs zou kunnen terugtrekken naar de 10-daagse EMA die momenteel rond $0,011 ligt, wat een mogelijke koopkans biedt. Een verdere dip naar het cruciale steunniveau van $0,0095 (voormalige weerstand) zou ook niet verrassend zijn. Dit niveau zal een belangrijke test zijn voor de bulls.

Ervan uitgaande dat het cup and handle patroon uitspeelt, zouden we kunnen kijken naar een koersdoel van $0,034, wat de gemeten hoogte van de cup is, geprojecteerd vanaf het uitbraakpunt. Maar voordat dat niveau wordt bereikt, zal XYO waarschijnlijk te maken krijgen met weerstand op $0,02449. Dit niveau zou een goed punt kunnen zijn voor winstnemingen voor handelaren op de korte termijn, terwijl houders op de lange termijn zouden kunnen wachten op een potentiële test van $0,034.

Dit is een moment opname van 22-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws