Wat is Livepeer (LPT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Livepeer (LPT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Livepeer (LPT)?
 3. Hoe werkt Livepeer (LPT)?
 4. Livepeer (LPT) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Livepeer (LPT) veilig kopen?
 6. Is Livepeer (LPT) een goede investering?
 7. Livepeer (LPT) cryptoverwachtingen en technische analyse
   

In het kort

 • Livepeer is een blockchainnetwerk voor gedecentraliseerde videostreaming.
 • In plaats van te vertrouwen op gecentraliseerde servers, distribueert Livepeer videocontent met behulp van een netwerk van computers.
 • Het project streeft ernaar om live streaming betrouwbaarder en betaalbaarder te maken, met als doel om single points of failure te elimineren en een meer kosteneffectieve oplossing te bieden in vergelijking met gecentraliseerde diensten.

   

Wat is Livepeer (LPT)?

Livepeer (LPT) is in 2017 opgericht door Doug Petkanics en Eric Tang en is een gedecentraliseerd videostreamingplatform dat de traditionele video-omroepindustrie wil ontwrichten. In plaats van te vertrouwen op gecentraliseerde reuzen zoals Amazon of Google, wil Livepeer videoverwerkingstaken efficiënt en betaalbaar afhandelen.

Het project heeft ook investeringen aangetrokken van een aantal durfkapitaalbedrijven, waaronder Andreessen Horowitz (a16z), Libertus Capital en Coinbase Ventures.

Over het geheel genomen vertegenwoordigt Livepeer een innovatieve benadering van videostreaming, waarbij blockchaintechnologie wordt gebruikt om een gedecentraliseerd, censuurbestendig en community-gedreven platform te creëren voor het leveren van content.

 

Hoe werkt Livepeer (LPT)?

Livepeer is bezig met het revolutioneren van de wereld van videostreaming door de kracht van blockchaintechnologie te benutten. Het biedt een gedecentraliseerd netwerk dat de inefficiënties van traditionele, gecentraliseerde servers uitdaagt. Dit innovatieve platform maakt gebruik van een peer-to-peer infrastructuur, waarbij broadcasters, de inhoudscreators, hun videostreams naar het netwerk uploaden.

Vervolgens komen de orchestrators in actie. Dit zijn gebruikers die hun computerkracht en bandbreedte aanbieden om deze video's te transcoderen naar verschillende formaten, geschikt voor diverse apparaten en internetsnelheden. Zij worden gestimuleerd om bij te dragen door middel van fees die in Ethereum worden betaald door de broadcasters, en beloningen in Livepeer Token (LPT), de eigen munt die het netwerk aandrijft. Orchestrators zetten LPT in als blijk van hun betrouwbaarheid en krijgen op hun beurt werkgelegenheden en beloningen.

Dit systeem belooft niet alleen een kosteneffectievere oplossing door onbenutte rekenkracht te benutten, maar verbetert ook de schaalbaarheid en efficiëntie via zijn peer-to-peer architectuur. Een praktijkvoorbeeld zou een ontwikkelaar kunnen zijn die een live streamingplatform bouwt voor middelbare school basketbalwedstrijden, gebruik makend van Livepeer om een efficiënte video-transcodering en levering te garanderen, waardoor een soepelere weergave voor kijkers tegen lagere kosten wordt geboden.

De Livepeer token en Tokenomics (LPT)

LPT wordt gebruikt om taken te coördineren, het netwerk op te starten en deelname te stimuleren. Orchestrators en delegators worden beloond met LPT voor hun bijdragen.

Het inzetten van LPT tokens helpt het Livepeer netwerk te beveiligen. Vergelijkbaar met Proof-of-Stake (PoS) systemen, geven gestoken tokens aan dat ze zich inzetten voor de gezondheid van het netwerk.

Distributie

 • Gemeenschap (63,4%): Het merendeel van de LPT tokens werd gedistribueerd aan de gemeenschap, waarschijnlijk via een methode zoals een Merkle Mine distributie tijdens de lancering van het netwerk.
 • Oprichters & Team (12,4%): Een deel van de tokens ging naar de oprichters en het vroege team achter Livepeer.
 • Voorverkoop kopers (19%): Sommige LPT tokens werden verkocht via een pre-sale evenement.
 • Project Endowment (5%): Een reserve van tokens werd toegewezen voor de langetermijnontwikkeling van het Livepeer-project.
 • Subsidies (0,2%): Een klein bedrag aan LPT werd verdeeld als subsidies.

Het is belangrijk om op te merken dat er ook een mechanisme is voor de doorlopende uitgifte van tokens. Er worden nieuwe tokens gecreëerd en uitgedeeld aan netwerkdeelnemers op basis van hun bijdrage aan het netwerk.


Waar kan ik Livepeer (LPT) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


Is Livepeer (LPT) een goede investering?

Of Livepeer (LPT) een goede investering voor jou is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Gedecentraliseerde videostreaming: Livepeer gebruikt blockchaintechnologie om een gedecentraliseerd netwerk te creëren voor videotranscodering (het converteren van video's naar verschillende formaten voor verschillende apparaten), waardoor de kosten worden verlaagd voor ontwikkelaars en contentmakers die afhankelijk zijn van dure gecentraliseerde diensten.
   
 • Kosteneffectief: Door transcoding-taken te verdelen over een netwerk van computers, biedt Livepeer een betaalbaarder alternatief voor traditionele videostreaming-infrastructuur.
   
 • Inzetten: LPT-houders kunnen beloningen verdienen door hun tokens te staken (ze voor een bepaalde periode vast te zetten) of door hun computerbronnen bij te dragen aan het netwerk.

Nadelen:

 • Concurrentie: Livepeer ondervindt concurrentie van gevestigde cloudserviceproviders zoals Amazon Web Services (AWS) die al videotranscodingdiensten aanbieden. Hoewel AWS gecentraliseerd is, biedt het een gevestigde infrastructuur en gebruiksgemak.
   
 • Technische complexiteit: Het opzetten en gebruiken van Livepeer's netwerk kan complex zijn voor niet-technische gebruikers.
   
 • Beperkte acceptatie:  Hoewel het een alternatief biedt voor gecentraliseerde streamingdiensten, is het een voortdurende inspanning om gebruikers en ontwikkelaars te overtuigen om over te stappen. Bestaande oplossingen zoals YouTube zijn goed ingeburgerd.
   
 • Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

   

Livepeer (LPT) cryptoverwachtingen en technische analyse

Livepeer (LPT) zinspeelt op een potentiële trendomkering op het dagelijkse timeframe. Er is een afrondingsbodempatroon ontstaan, gekenmerkt door een geleidelijke dip gevolgd door een symmetrische stijging, wat een einde van de recente downtrend suggereert.

Op 8 maart 2024, na een periode van consolidatie, brak LPT door een significante bullish surge beslissend boven de psychologische weerstand van $20 uit. Deze sterke prijsactie, in combinatie met een dagelijkse close boven dit niveau, voegt geloofwaardigheid toe aan de bullish case. De volgende horde voor de bulls ligt op $31, dat eerder als steun fungeerde in 2022.

Voorzichtigheid is echter geboden. De dagelijkse candle van 9 maart vertoont tekenen van bearish druk, wat mogelijk duidt op een pullback op korte termijn. Hierbij zou LPT de vorige weerstandszone rond $20, die nu steun is geworden, opnieuw kunnen testen, terwijl de 10-daagse en 20-daagse Exponential Moving Averages (EMA's) de prijsbeweging inhalen.

Dit is een moment opname van 18-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws