Wat is Aptos (APT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Aptos (APT)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Aptos (APT)?
 3. Hoe werkt Aptos (APT)?
 4. Aptos (APT) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Aptos (APT) veilig kopen?
 6. Is Aptos (APT) een goede investering?
 7. Aptos (APT) cryptoverwachtingen en technische analyse
   

In het kort

 • Aptos is een nieuwe generatie blockchain ontworpen voor wijdverspreide adoptie van web3 technologieën.
   
 • Aptos (APT) is een nieuwe generatie Layer-1 blockchain gelanceerd in 2022, met als doel schaalbaar, veilig en gebruiksvriendelijk te zijn.
   
 • Het maakt gebruik van een proof-of-stake consensusmechanisme voor beveiliging en heeft een hoge transactiedoorvoer van meer dan 150.000 transacties per seconde.
   

Wat is Aptos (APT)?

Aptos (APT), gelanceerd in oktober 2022, is een relatief nieuwe Layer 1 blockchain die als doel heeft de basis te worden voor toekomstige gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het maakt gebruik van een uniek Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme en de Move programmeertaal, ontworpen voor veilige en schaalbare transacties.

Aptos is het geesteskind van Aptos Labs, opgericht door de voormalige Meta ingenieurs Avery Ching en Mo Shaikh, die deel uitmaakten van het Diem project (voorheen Libra). Het project heeft aanzienlijke investeringen aangetrokken van durfkapitaalbedrijven zoals a16z Crypto, Andreessen Horowitz en FTX, wat duidt op vertrouwen in het potentieel.

Met de focus op schaalbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid wil Aptos een mainstream platform worden voor web3-ontwikkeling, waarmee innovatieve dApps kunnen worden gemaakt die echte problemen kunnen oplossen.

 

Hoe werkt Aptos (APT)?

Aptos is een Layer-1 blockchain, specifiek ontworpen met het oog op schaalbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid, door de integratie van geavanceerde technologieën en mechanismen.

Centraal in Aptos staat de Move programmeertaal, die uniek is door zijn focus op veiligheid en flexibiliteit voor slimme contracten. Move gebruikt statische verificatie om veelvoorkomende fouten in slimme contracten te elimineren, wat bijdraagt aan een veiliger blockchain-ecosysteem.

Een sleutelelement dat Aptos onderscheidt, is de parallelle uitvoeringsengine, Block-STM, waardoor transacties simultaan verwerkt kunnen worden. Dit staat in contrast met de sequentiële verwerking van veel traditionele blockchains en maakt een doorvoersnelheid mogelijk van tot wel 160.000 transacties per seconde.

Aptos benadert de blockchain-architectuur modulair, door het proces op te splitsen in verschillende modules voor specifieke taken. Deze aanpak vergemakkelijkt upgrades en aanpassingen aan het systeem, waardoor het netwerk flexibeler en toekomstbestendiger wordt.

Op het gebied van veiligheid en consensus maakt Aptos gebruik van Byzantijnse fouttolerantie via een consensusmechanisme genaamd AptosBFT, een afgeleide van het HotStuff protocol. Dit mechanisme waarborgt dat het netwerk operationeel blijft, zelfs als een deel van de validators niet correct functioneert of kwaadaardig is.

Validators op het Aptos-netwerk gebruiken een Proof-of-Stake (PoS) systeem, waarbij APT tokens ingezet worden om transacties te valideren en beloningen te verdienen. Dit stimuleert validators om eerlijk en efficiënt bij te dragen aan het netwerkbeheer.

 

Aptos (APT) token en tokenomics

Distributie

De initiële totale voorraad van Aptos (APT) tokens is 1 miljard, verdeeld over deze categorieën:

(41,02%)  Aptos Foundation - Gebruikt voor het financieren van ecosysteemprojecten, subsidies en andere initiatieven. Wachtschema: 1/120ste wordt maandelijks vrijgespeeld gedurende 10 jaar, met geen tokens beschikbaar in het eerste jaar, daarna stijgende vrijspeelpercentages totdat alle tokens zijn vrijgespeeld op de vierjarige verjaardag van de lancering van het mainnet.

(12,5%) Comunnity - Toegewezen voor toekomstige initiatieven voor groei van de gemeenschap. Het wachtschema volgt dezelfde structuur als de toewijzing aan de Aptos Foundation.

(10%) Aptos Labs - Waarschijnlijk gebruikt voor doorlopende ontwikkeling en team incentives. Specifieke details over het onvoorwaardelijk worden zijn niet openbaar.

(15%) Investeerders - Verdeeld onder vroege investeerders in Aptos. Details over het onvoorwaardelijk worden zijn waarschijnlijk privéovereenkomsten tussen Aptos en de investeerders.

(1,5%) Core Contributors - Beloningen voor degenen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het project. De vestingdetails zijn niet openbaar.

(2%) Airdrop - Werd uitgedeeld aan vroege testnetdeelnemers.

 

Waar kan ik Aptos (APT) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce

 


Is Aptos (APT) een goede investering?

Voordelen:

 • Schaalbaarheid: Aptos heeft een hoge theoretische transactiedoorvoer (TPS) en bereikt meer dan 100.000 TPS in testnetten.
   
 • Veiligheid: Het Aptos netwerk maakt gebruik van een uniek Proof-of-Stake consensusmechanisme en de Move programmeertaal, beide ontworpen om de veiligheid te verbeteren en veelvoorkomende kwetsbaarheden in slimme contracten te voorkomen.
   
 • Sterk team en financiering: Het project wordt ondersteund door een team met ervaring in de blockchainindustrie en heeft zich verzekerd van aanzienlijke financiering, waardoor ze talent kunnen aantrekken en hun technologie kunnen ontwikkelen.

Nadelen:

 • Centralisatiezorgen: De token distributie van APT wordt beschouwd als gecentraliseerd, met een groot deel in handen van durfkapitalisten.
   
 • Onbewezen prestaties: Ondanks beloften van hoge TPS, ervaart het Aptos mainnet momenteel aanzienlijk lagere transactievolumes, wat vragen oproept over de schaalbaarheid in de echte wereld.
   
 • Gebrek aan transparantie: Het project kreeg kritiek te verduren vanwege de initiële lancering zonder een duidelijk tokenomics-model, wat leidde tot zorgen over mogelijke manipulatie en een gebrek aan langetermijnvisie.

Doe ALTIJD je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Aptos (APT) cryptoverwachtingen en technische analyse

Aptos (APT) heeft de afgelopen 24 uur een potentieel bullish momentum laten zien. De prijsstijging van $12 naar $13,34 suggereert een sterke koopdruk, waarbij verkopers moeite hebben om bij te blijven. Deze trend van hogere highs en hogere lows duidt op een potentiële verschuiving in het marktsentiment ten gunste van kopers op de korte termijn.

Hoewel voorzichtigheid is geboden vanwege de potentiële volatiliteit, zouden er koopkansen kunnen zijn. Als de prijs licht daalt, maar boven $12,80 blijft, zou dit een goed instappunt kunnen zijn. Omgekeerd zou het $13-niveau als steun of weerstand kunnen fungeren. Gezien de recente stijging en de bullish indicatoren, zou het strategisch kunnen zijn om je te richten op koopkansen boven $13,34, rekening houdend met mogelijke winstnemingen op belangrijke prijspunten.

 

Dit is een moment opname van 15-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws