Wat is Bitcoin Cash (BCH)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Bitcoin Cash (BCH)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

  1. In het kort
  2. Wat is Bitcoin Cash (BCH)?
  3. Hoe werkt Bitcoin Cash (BCH)?
  4. Bitcoin Cash (BCH) token en de tokenomics
  5. Waar kan ik Bitcoin Cash (BCH) veilig kopen?
  6. Is Bitcoin Cash (BCH) een goede investering?
  7. Bitcoin Cash (BCH) cryptoverwachtingen en technische analyse

     

In het kort

  • Bitcoin Cash (BCH) is een cryptocurrency die in 2017 is gecreëerd als spin-off van Bitcoin (BTC). Het ontstond door onenigheid binnen de Bitcoin-gemeenschap over de toekomst van het Bitcoin-protocol.
     
  • Bitcoin Cash heeft veel overeenkomsten met Bitcoin, waaronder het gedecentraliseerde karakter en de eindige voorraad. Ze verschillen echter in hun technische specificaties en filosofieën.
     
  • BCH wordt door sommige handelaren gebruikt als betaaloptie vanwege de lagere transactiekosten in vergelijking met traditionele betaalmethoden. De algemene acceptatie als betaalmethode is echter nog beperkt.

     

Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) is een cryptocurrency die is ontstaan uit een splitsing in de originele Bitcoin blockchain in 2017. De makers van Bitcoin Cash waren van mening dat Bitcoin afdwaalde van zijn oorspronkelijke visie om een veelgebruikt elektronisch geldsysteem te zijn. Ze wilden Bitcoin Cash schaalbaarder maken en geschikt voor alledaagse transacties door de blokgrootte op de blockchain te vergroten, waardoor transacties sneller verwerkt konden worden en de kosten lager waren.

Bitcoin Cash heeft veel kenmerken gemeen met zijn voorganger. Het is een gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta met een vaste voorraad van 21 miljoen munten. Het biedt ook vergelijkbare veiligheidsvoordelen en werkt op een openbaar grootboeksysteem. Bitcoin Cash geeft echter de voorkeur aan hogere transactiesnelheden en lagere kosten, waardoor het mogelijk geschikter is voor dagelijks gebruik als ruilmiddel.

Ondanks de doelstellingen heeft Bitcoin Cash te maken gehad met kritiek. Sommigen beweren dat het ten koste gaat van de veiligheid en decentralisatie voor snellere transacties. Anderen zien het als een overbodige versie van Bitcoin. Hoe dan ook, Bitcoin Cash blijft een relevante speler in het cryptocurrency landschap, met een eigen gemeenschap van gebruikers en supporters.

 

Hoe werkt Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) is ontwikkeld als een alternatief voor Bitcoin (BTC), met de nadruk op snellere en goedkopere peer-to-peer betalingen. Door het gebruik van grotere blokken kan BCH meer transacties per blok verwerken, wat resulteert in snellere bevestigingstijden en lagere kosten, een kernonderscheid ten opzichte van Bitcoin.

Op technisch vlak maakt BCH, net als Bitcoin, gebruik van het proof-of-work (PoW) consensusmechanisme, waarbij miners concurreren om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen, beloond met BCH voor hun inspanningen. Beide valuta's hebben een beperkt aanbod van 21 miljoen munten, wat bijdraagt aan hun deflatoire eigenschappen.

De belangrijkste verschillen met Bitcoin liggen in de blokgrootte, met BCH die grotere blokken toestaat voor snellere transactieverwerking, hoewel dit zorgen oproept over de lange termijn schaalbaarheid. BCH richt zich op verbeterde schaalbaarheid om een praktischer middel voor dagelijkse transacties te zijn, wat verschilt van de Bitcoin-gemeenschap die de voorkeur geeft aan veiligheid en de functie als opslag van waarde.

Daarnaast heeft BCH zelf forks ervaren, leidend tot de creatie van nieuwe cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash ABC (later omgedoopt tot eCash) en Bitcoin SV (Satoshi Vision), die verder de visie en richting van het oorspronkelijke BCH project diversifiëren.

 

Bitcoin Cash (BCH) token en tokenomics

BCH werkt hetzelfde als Bitcoin, met een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme voor mijnbouw en een gelimiteerde totale voorraad van 21 miljoen munten. Het verschilt echter op een aantal belangrijke punten:

  1. Grotere blokgrootte: BCH-blokken kunnen aanzienlijk meer transacties bevatten dan Bitcoin-blokken, waardoor transacties sneller verwerkt kunnen worden en de kosten mogelijk lager zijn.
     
  2. Verschillend moeilijkheidsaanpassingsalgoritme: BCH past de mijnmoeilijkheidsgraad vaker aan dan Bitcoin, wat bedoeld is om consistente bloktijden te behouden.

Distributie

De eerste distributie van BCH tokens vond plaats in augustus 2017, toen alle Bitcoin houders een gelijke hoeveelheid BCH ontvingen. Dit betekent dat als je 1 BTC bezat op het moment van de fork, je ook 1 BCH zou hebben ontvangen.

Sindsdien zijn er nieuwe BCH tokens gecreëerd door middel van mining, vergelijkbaar met hoe nieuwe Bitcoins worden gecreëerd. De mining beloning voor BCH halveert ongeveer elke vier jaar, volgens hetzelfde schema als Bitcoin.

 

Waar kan ik veilig Bitcoin Cash (BCH) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce

 


Is Bitcoin Cash (BCH) een goede investering?

Of Bitcoin Cash (BCH) een goede investering voor je is, hangt sterk af van je investeringsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:
Snellere en goedkopere transacties: BCH heeft aanzienlijk lagere transactiekosten in vergelijking met Bitcoin (BTC) en kost vaak minder dan een cent. Daarnaast heeft het de potentie om meer transacties per seconde te verwerken, wat leidt tot snellere bevestigingstijden.

Schaalbaarheid: BCH pakt de schaalbaarheidsbeperkingen van Bitcoin aan door de blokgrootte te vergroten. Hierdoor kan het netwerk meer transacties verwerken zonder aan efficiëntie in te boeten.

Toegankelijkheid: Als een gevestigde cryptocurrency met een lager prijspunt in vergelijking met Bitcoin, wordt BCH beschouwd als toegankelijker voor een breder scala aan gebruikers, met name in regio's met beperkte financiële middelen.

Nadelen:
Zwakkere beveiliging: De grotere blokgrootte in BCH gaat ten koste van een mogelijk zwakkere beveiliging. Omdat er minder mijnkracht nodig is om transacties te verifiëren, kan het netwerk gevoeliger zijn voor aanvallen in vergelijking met de robuuste beveiligingsmaatregelen van Bitcoin.

Lager netwerkeffect: Ondanks dat BCH een gevestigde cryptocurrency is, heeft het een aanzienlijk kleiner netwerkeffect vergeleken met Bitcoin. Dit vertaalt zich in een lagere adoptie door gebruikers en handelaren, wat de groei op lange termijn en mainstream bruikbaarheid mogelijk belemmert.

Uitdagingen op het gebied van branding: Na de omstreden splitsing van Bitcoin kreeg BCH te maken met merkproblemen toen de gemeenschap debatteerde over welke munt bredere acceptatie zou krijgen.

Doe ALTIJD je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Bitcoin Cash (BCH) cryptoverwachtingen en technische analyse

De daily chart van BCH suggereert een potentiële prijsstijging in de nabije toekomst. Dit is gebaseerd op de vorming van een cup and handle patroon, wat over het algemeen wordt beschouwd als een bullish voortzettingssignaal. Door de hoogte van de cup te meten vanaf de neklijn tot aan de bodem, kunnen we een prijsdoel van $750 schatten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er onderweg waarschijnlijk pullbacks zullen optreden.

BCH, dat rond $406 handelt, is de afgelopen dagen al boven het cup and handle patroon gebroken. Na het bereiken van dit niveau heeft het momenteel steun gevonden bij de 10-daagse EMA op $ 384. Als de bullish trend aanhoudt, zou BCH in de nabije toekomst mogelijk de $ 700 range kunnen bereiken, waarmee het cup and handle doel wordt bereikt.
 

Dit is een moment opname van 14-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws