Wat is Metal DAO (MTL)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Metal DAO (MTL)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

  1. In het kort
  2. Wat is Metal DAO (MTL)?
  3. Hoe werkt Metal DAO (MTL)?
  4. Metal DAO (MTL) token en de tokenomics
  5. Waar kan ik Metal DAO (MTL) veilig kopen?
  6. Is Metal DAO (MTL) een goede investering?
  7. Metal DAO (MTL) cryptoverwachtingen en technische analyse

     

In het kort

  • Metal DAO (MTL) is een utility token dat helpt bij het besturen van de stablecoin Metal Dollar (XMD).
  • MTL-houders krijgen gestaffelde handelskortingen op de Metal Pay cash & crypto app, waarbij de hoogste tier 0% kosten biedt op cryptoaankopen.
  • In de toekomst kunnen MTL-houders nieuwe stablecoins voorstellen om toe te voegen aan de Metal Dollar mand en stemmen over nieuwe emittenten.

     

Wat is Metal DAO (MTL)?

Metal DAO (MTL) is een utility token dat in 2017 werd gelanceerd naast de Metal Pay app. Het dient momenteel twee hoofddoelen: het besturen van de stablecoin Metal Dollar (XMD) en het aanbieden van gestaffelde handelskortingen aan MTL-houders op de Metal Pay app.

Metal Pay werd in 2016 ontwikkeld door Metallicus Inc, een digitaal blockchain productbedrijf. De medeoprichters zijn Marshall Hayner, Fred Krueger, Jacob Davis en Glenn Marien. Metal Pay werd gebouwd met het doel om een gebruiksvriendelijk platform te maken dat het betreden van de cryptowereld voor de massa vereenvoudigt.

In de toekomst is Metal DAO van plan om haar bruikbaarheid uit te breiden door tokenhouders in staat te stellen om nieuwe toevoegingen aan de Metal Dollar mand voor te stellen, inclusief hun toewijzing en wie ze mag uitgeven. Dit kunnen mogelijk ook gemeenschapsbanken en fintech-instellingen zijn.

 

Hoe werkt Metal DAO (MTL)?

Metal DAO functioneert als een centraal element binnen het Metal Pay ecosysteem, een op blockchain gebaseerde betalingsverwerkingsplatform, waarbij het MTL-token zowel governance als utility rollen vervult.

MTL-houders krijgen het recht om te stemmen over belangrijke beslissingen binnen het Metallicus ecosysteem, zoals de uitgifte van nieuwe stablecoins en het vaststellen van middelentoewijzingsratio's, waardoor ze directe invloed hebben op de richting en ontwikkeling van het platform.

Op het gebied van nut, biedt het bezit van MTL tokens gebruikers korting op transactiekosten binnen de Metal Pay app, afhankelijk van de hoeveelheid gehouden MTL, en introduceert het een uniek beloningssysteem genaamd Proof of Processed Payments (PoPP), dat gebruikers beloont met extra MTL voor het uitvoeren van transacties via de app.

Daarnaast kunnen gebruikers door het staken van hun MTL tokens niet alleen beloningen verdienen, maar ook toegang krijgen tot exclusieve functies binnen het ecosysteem, wat Metal DAO positioneert als een innovatief mechanisme voor zowel het beheren als het benutten van de voordelen van het Metal Pay platform.

 

Metal DAO (MTL) token en tokenomics

Metal DAO (MTL) is het native utility token van het Metal Pay ecosysteem, een gedecentraliseerd financieel (DeFi) platform gericht op het aanbieden van mobiele betalingen en crypto bankieren oplossingen. MTL-houders nemen deel aan het DAO-bestuur, verdienen beloningen door middel van inzetten en genieten van verschillende voordelen binnen het Metal Pay-platform.

Distributie

  • Openbare verkoop (30%): Deze tokens werden verkocht aan het publiek via verschillende token sale evenementen in 2017.
  • Team & Adviseurs (25%): Deze toewijzing is gereserveerd voor het Metal DAO-team en adviseurs die bijdragen aan de ontwikkeling en groei van het project.
  • Metaal Ecosysteem (20%): Dit deel van de tokens is bestemd voor het ondersteunen van de ontwikkeling en groei van het Metal ecosysteem, dat producten zoals Metal Pay en Metal Vault omvat.
  • Reserve (15%): Deze reserve wordt aangehouden voor toekomstige use cases en onvoorziene omstandigheden.
  • Gemeenschapsfondsen (10%): Deze tokens worden toegewezen om initiatieven en projecten van de gemeenschap te ondersteunen.

MTL heeft een deflatoir mechanisme waarbij een deel van de tokens die worden gebruikt in transacties worden verbrand, waardoor de waarde van de token na verloop van tijd kan stijgen.

Ook heeft MTL ook inflatoire mechanismen zoals staking beloningen en mogelijke toekomstige airdrops, die de prijs van de token kunnen beïnvloeden.
 

Waar kan ik veilig Metal DAO (MTL) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce

 


Is Metal DAO (MTL) een goede investering?

Of Metal DAO (MTL) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:
Integratie met Metal Pay: MTL is het native token van de Metal Pay mobiele app, waarmee gebruikers gemakkelijk cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en uitgeven. Deze integratie zou de vraag naar MTL kunnen stimuleren als meer gebruikers het Metal Pay platform gaan gebruiken.

Focus op veiligheid en efficiëntie: De integratie van Metal Pay 3.0 met de Proton XPR-keten is gericht op het verbeteren van de transactiebeveiliging en efficiëntie binnen het Metal Pay ecosysteem. Deze focus op technische verbeteringen zou gebruikers kunnen aantrekken die op zoek zijn naar een veilig en snel platform voor cryptotransacties.

Toekomstige nutsbedrijven: MTL-houders kunnen in de toekomst stemrecht hebben op voorstellen binnen het Metal DAO-ecosysteem, zoals het voorstellen van nieuwe stablecoins en deelnemen aan de selectie van nieuwe stablecoin-uitgevers. Deze potentiële bestuursrol kan waarde toevoegen aan het token.

Nadelen:
Beperkte adoptie: Ondanks de doelstellingen heeft het platform van Metal DAO nog geen wijdverspreide adoptie bereikt. Dit beperkte gebruik zou de groei en waarde van MTL kunnen belemmeren.

Concurrentie: De cryptocurrency ruimte is overvol met gevestigde spelers en opkomende projecten die soortgelijke problemen proberen op te lossen. Metal DAO heeft te maken met hevige concurrentie van deze projecten, waardoor het een uitdaging is om op te vallen.

Prijsvolatiliteit: Zoals de meeste cryptocurrencies, ondervindt MTL aanzienlijke prijsschommelingen. Deze volatiliteit kan riskant zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit in hun investeringen.

 

Doe ALTIJD je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Metal DAO (MTL) cryptoverwachtingen en technische analyse


Op de daily chart staan de 10-daagse en 21-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA's) momenteel op respectievelijk $2,225 en $1,943. De prijs handelt momenteel boven beide EMA's, wat een bullish teken is.

De grafiek laat zien dat MTL een afrondingsbodempatroon vormt. Dit patroon wordt meestal gezien als een bullish continuatiepatroon en het suggereert dat de koers in de nabije toekomst hoger zou kunnen komen.

Op 6 maart 2024 steeg MTL met meer dan 50% plus procent. Daarom wordt de komende dagen een correctieperiode verwacht, omdat zulke snelle stijgingen meestal niet vol te houden zijn. De voltooiing van het afrondende bodempatroon wordt echter nog steeds binnenkort verwacht.

 

Dit is een moment opname van 12-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws