Wat is Starknet (STRK)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Starknet (STRK)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Starknet (STRK)?
 3. Hoe werkt Starknet (STRK)?
 4. Starknet (STRK) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Starknet (STRK) veilig kopen?
 6. Is Starknet (STRK) een goede investering?
 7. Starknet (STRK) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Op 20 februari 2024 lanceerde Starknet zijn eigen token, STRK.
 • Starknet (STRK) is gebouwd bovenop Ethereum als een Layer-2 netwerk en heeft als doel de schaalbaarheidsbeperkingen van Ethereum aan te pakken.
 • Het maakt gebruik van STARK technologie, een soort cryptografisch bewijssysteem, voor het valideren van transacties off-chain met behoud van Ethereum's veiligheid, waardoor onbeperkte schaalbaarheid mogelijk is.

   

Wat is Starknet (STRK)?

Starknet (STRK) is een toestemmingsvrije, gedecentraliseerde schaalbaarheidsoplossing voor de Ethereum blockchain. Het heeft als doel om de beperkingen van Ethereum, zoals trage transactieverwerkingstijden en hoge kosten, aan te pakken met behoud van de veiligheid en decentralisatie. Het project wordt ontwikkeld door StarkWare Industries, een bedrijf opgericht door Uri Kolodny en Eli Ben-Sasson.

Het project heeft investeringen aangetrokken van verschillende bekende venture capital (VC) bedrijven, waaronder Sequoia Capital en Andreessen Horowitz. De recente lancering van het project op 20 februari 2024 ging echter gepaard met enige controverse. De initiële tokenverdeling werd bekritiseerd omdat deze oneerlijk zou zijn, waarbij een groot deel van de tokens werd toegewezen aan het ontwikkelingsteam en vroege investeerders. Daarnaast was het lanceringsproces complex en niet goed gecommuniceerd, wat sommige potentiële gebruikers frustreerde.

Ondanks de controverse rond de lancering is Starknet een veelbelovende technologie die het potentieel heeft om de schaalbaarheid van de Ethereum blockchain aanzienlijk te verbeteren.

 

Hoe werkt Starknet (STRK)?

 

Starknet verbetert de schaalbaarheid en efficiëntie van het Ethereum netwerk door een Validity Rollup benadering toe te passen, waarbij meerdere transacties buiten de hoofdketen worden gebundeld en vervolgens, met behulp van STARK bewijstechnologie, wordt een cryptografisch geldigheidsbewijs gegenereerd en teruggestuurd naar het Ethereum mainnet voor finale vereffening.

Deze methode maakt snellere en kosteneffectievere transacties mogelijk door de belasting op het Ethereum netwerk aanzienlijk te verminderen.

Starknet integreert ook unieke functies zoals inheemse accountabstractie, waardoor accounts als slimme contracten functioneren voor meer flexibiliteit, en de Caïro programmeertaal, specifiek ontworpen voor het schrijven van veilige en efficiënte slimme contracten op Starknet, wat bijdraagt aan:

 • de verbetering van de schaalbaarheid
 • verlaging van transactiekosten
 • behoud van Ethereum's beveiligings- en decentralisatievoordelen.

   

Starknet (STRK) token en tokenomics

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste punten over STRK en de tokenomics:

 • STRK dient als het native token van het Starknet netwerk. Houders kunnen deelnemen aan het bestuur door te stemmen over voorstellen om het netwerk te upgraden of de parameters aan te passen.
 • STRK wordt ook gebruikt voor staking, een proces dat gebruikers stimuleert om bij te dragen aan de veiligheid en werking van het netwerk. Stakers worden beloond met STRK tokens voor hun deelname.
 • Terwijl transactiekosten op Starknet momenteel worden betaald in ETH, zijn er plannen om in de toekomst de mogelijkheid te introduceren om kosten te betalen met STRK.

Distributie

 • Kern contribuanten (32,9%): Dit omvat StarkWare teamleden, vroege bijdragers en StarkNet softwareontwikkelaar partners. Deze tokens vallen onder een lock-up schema, maar details zijn niet publiekelijk beschikbaar.
   
 • StarkWare Investeerders (17%): Deze tokens zijn onderhevig aan een cliff van één jaar die afloopt op 15 april 2024, met een lineaire vrijgave over vier jaar daarna.
   
 • Starknet Foundation (50,1%): Dit deel wordt toegewezen voor verschillende doeleinden:
   
 • Gemeenschapsvoorzieningen (9%): Verdeeld onder degenen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van StarkNet of de technologie hebben gevoed, zoals vroegere StarkEx gebruikers (vóór 1 juni 2022). In de eerste ronde op 20 februari 2024 werden meer dan 700 miljoen STRK uitgedeeld aan bijna 1,3 miljoen portemonnees. Dit is 7% van het totale aanbod.
   
 • Gemeenschapskortingen (9%): Geplande toekomstige kortingen om de kosten van onboarding naar StarkNet vanuit Ethereum gedeeltelijk te dekken. Details moeten nog worden aangekondigd.
   
 • Subsidies (12%): Gebruikt om onderzoek en ontwikkeling gerelateerd aan StarkNet te financieren.
   
 • Strategische reserve (10%): Wordt gebruikt om ecosysteemactiviteiten te ondersteunen die zijn afgestemd op de missie van de Starknet Foundation.
   
 • Donaties (2%): Gebruikt voor liefdadigheidsdoeleinden.

Toekomstige verdeling

De resterende 8,1% is niet toegewezen en kan worden gebruikt voor toekomstige distributies.
Er gelden wachttijden voor tokens die zijn toegewezen aan Kernbijdragers en Investeerders, met details die beschikbaar zijn in de Starknet documentatie.

De eerste ronde van het Community Provisions programma verdeelde meer dan 700 miljoen STRK naar bijna 1,3 miljoen adressen in februari 2024. Meer details over toekomstige distributies zullen naar verwachting worden gedeeld door de Starknet Foundation.

 

Waar kan ik veilig Starknet (STRK) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo


Bitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget


Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce

 

Is Starknet (STRK) een goede investering?

Of Starknet (STRK) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Schaalbaarheidsdoorbraak: Starknet maakt gebruik van zk-Rollups, een technologie die de transactiesnelheid aanzienlijk verbetert en de kosten verlaagt in vergelijking met het Ethereum mainnet. Dit zorgt voor snellere en goedkopere transacties, waardoor het een gebruiksvriendelijker en schaalbaarder platform is.
 • Veelzijdigheid: In tegenstelling tot sommige gespecialiseerde Layer-2 oplossingen, wil Starknet een platform voor algemene doeleinden zijn dat een breed scala aan gedecentraliseerde applicaties (dApps) en functionaliteiten kan ondersteunen. Dit verbreedt de potentiële toepassingen en gebruikersbasis.
 • Inzet beloningen: Houders van STRK tokens kunnen deelnemen aan staking, waarbij ze hun tokens vastzetten om het netwerk te helpen beveiligen en in ruil daarvoor beloningen verdienen.

Nadelen:

 • Vroeg stadium: Omdat het zich nog in de alfa-fase bevindt, heeft Starknet te maken met technische uitdagingen en potentiële beveiligingsrisico's die inherent zijn aan elke nieuwe technologie. Deze onzekerheden kunnen een belemmering vormen voor adoptie en wijdverspreid gebruik.
 • Concurrentie: Het veld van Ethereum-schalingsoplossingen is overvol, met talloze mededingers die strijden om de overhand te krijgen. Deze concurrentie maakt het moeilijk voor Starknet om zich te onderscheiden en een aanzienlijk marktaandeel te veroveren.
 • Gebruikerservaring: Op dit moment vereist integratie met Starknet meer technische kennis in vergelijking met andere platforms. Dit kan de mainstream adoptie belemmeren, omdat het een barrière vormt voor gebruikers die niet bekend zijn met de technische aspecten van blockchaintechnologie.
 • Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

   

Starknet (STRK) cryptoverwachtingen en technische analyse


StarkNet (STRK) is eindelijk uit zijn trading range gebroken en markeert een significante beweging te midden van een bullish marktsentiment. De afgelopen weken ging de aandacht vooral uit naar meme coins, maar StarkNet heeft stilletjes stappen gemaakt. De uitbraak vond plaats vanuit een range begrensd tussen $2,2 en $1,75. Deze uitbraak sluit aan bij het algehele bullish sentiment, dat verder wordt ondersteund door de toegenomen totale waarde van StarkNet, die bijna $250 miljoen bedraagt.

Voorzichtigheid is echter geboden. Hoewel de uitbraak veelbelovend is, hangt de duurzaamheid van deze opwaartse beweging af van het vasthouden van kritieke steunniveaus. Een niveau tussen $2,12 en $2,2 moet als steun worden bevestigd om de stijgende trend te valideren. Traders wordt geadviseerd om voorzichtig te werk te gaan, door bredere stop-loss orders en conservatieve positiegrootte te gebruiken.

Vooruitkijkend lijken koersdoelen van $2,5 en $2,75 plausibel, ondersteund door Fibonacci extensies. Hoewel het momentum gunstig is voor een verdere opwaartse trend, blijven de marktomstandigheden volatiel, wat waakzaamheid vereist. Bevestiging van aanhoudende steunniveaus te midden van bredere marktbewegingen zal de bullish case voor StarkNet versterken. Zoals altijd wordt voorzichtig risicomanagement geadviseerd.

Dit is een moment opname van 09-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

 

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws