Wat is Verge (XVG)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Verge (XVG)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 • In het kort
 • Wat is Verge (XVG)?
 • Hoe werkt Verge (XVG)?
 • Verge (XVG) token en de tokenomics
 • Waar kan ik Verge (XVG) veilig kopen?
 • Is Verge (XVG) een goede investering?
 • Verge (XVG) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Verge (XVG) is een cryptocurrency die streeft naar een snel, efficiënt en gedecentraliseerd betalingsnetwerk met een sterke focus op privacy.
 • Het probeert de originele Bitcoin blockchain te verbeteren door extra privacyfuncties te integreren.

   

Wat is Verge (XVG)?

Verge (XVG) is een op privacy gerichte cryptocurrency en blockchain met als doel een snel, veilig en gedecentraliseerd betalingsnetwerk aan te bieden. Het bevat extra functies in vergelijking met de originele Bitcoin (BTC) blockchain, specifiek gericht op privacy.

Verge werd aanvankelijk gelanceerd in oktober 2014 onder de naam DogeCoinDark, een fork van Peercoin (PPC). In februari 2016 werd de naam veranderd in Verge om afstand te nemen van Dogecoin (DOGE), waarmee het geen directe connectie heeft, en om een eigen identiteit te creëren.

Verge is opgericht door Justin Sunerok, een ontwikkelaar met meer dan 20 jaar ervaring in netwerkbeveiliging en bijna tien jaar in blockchaintechnologie. Het is belangrijk om te weten dat Verge een open-source en gedecentraliseerd project is en geen formele "bedrijfsstructuur" heeft. Sunerok wordt gecrediteerd voor het creëren van de initiële codebase en het lanceren van het project, maar de ontwikkeling en het onderhoud zijn afhankelijk van bijdragen van een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars.

Bovendien geeft Verge geen informatie vrij over individuele investeerders. Het project is echter afhankelijk van bijdragen van de gemeenschap en vrijwilligers voor ontwikkeling en onderhoud.

 

Hoe werkt Verge (XVG)?

Verge (XVG) is een cryptocurrency die prioriteit geeft aan de privacy en anonimiteit van gebruikers. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste functies:

1. Blockchain met privacyfuncties:
Verge maakt gebruik van een publieke blockchain, vergelijkbaar met veel andere cryptocurrencies. Deze blockchain registreert transactiedetails, waardoor gebruikers hun transactiegeschiedenis kunnen verifiëren. Verge biedt echter optionele privacyfuncties:

Eenmalige openbare adressen (voorheen Wraith Protocol): Gebruikers kunnen ervoor kiezen om unieke, eenmalige openbare adressen te genereren voor elke transactie. Hierdoor blijven transactiedetails zoals adressen van afzenders en ontvangers verborgen, wat de privacy van transacties verbetert.

TOR en I2P integratie: Verge integreert met anonimiseringsnetwerken zoals TOR en I2P om de IP-adressen van gebruikers te verbergen, waardoor de privacy van transacties verder wordt verbeterd.

2. Proof-of-Work ontginning:
Verge gebruikt het Proof-of-Work (PoW) mining mechanisme, vergelijkbaar met Bitcoin. Miners concurreren om complexe wiskundige problemen op te lossen om transacties te valideren en blokbeloningen te verdienen in de vorm van nieuw geslagen XVG munten.

3. Multi-algoritme mining:
In tegenstelling tot Bitcoin, dat één enkel mijnalgoritme gebruikt, maakt Verge gebruik van vijf verschillende algoritmen. Deze aanpak is gericht op:

De decentralisatie te vergroten: Door verschillende algoritmen te ondersteunen, stelt Verge gebruikers met verschillende hardware in staat om deel te nemen aan mining, waardoor het netwerk meer gedecentraliseerd wordt en bestand is tegen controle door een enkele entiteit.

ASIC-bestendigheid behouden: ASIC's (Application-Specific Integrated Circuits) zijn gespecialiseerde hardware die zijn ontworpen voor het efficiënt delven van specifieke algoritmen. Het gebruik van meerdere algoritmen maakt het moeilijker voor ASIC's om Verge mining te domineren, waardoor het netwerk democratischer blijft.

4. Extra functies
Atomic Swaps: Hierdoor kunnen gebruikers Verge direct inruilen voor andere cryptocurrencies zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde exchanges, wat de veiligheid en privacy mogelijk verbetert.

Geplande Smart Contract Integratie: Verge is van plan om te integreren met de RSK blockchain om slimme contracten op het Verge netwerk mogelijk te maken, waardoor de functionaliteit in de toekomst mogelijk wordt uitgebreid.

 

Verge (XVG) token en tokenomics

XVG kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder peer-to-peer transacties, e-commerce betalingen en andere use cases waarbij privacy en anonimiteit belangrijk zijn. Het project heeft een community-gedreven ontwikkelingsmodel, waarbij leden van de community bijdragen aan de ontwikkeling, marketing en adoptie van het project.

Distributie:

Geen Initial Coin Offering (ICO) of vooraf gedolven tokens. Alle XVG worden geïntroduceerd via Proof-of-Work (PoW) mining met verschillende algoritmes voor verhoogde veiligheid.

 

Waar kan ik Verge (XVG) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is Verge (XVG) een goede investering?

Of Verge (XVG) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Privacy: Verge gebruikt een combinatie van anonimiteitstools zoals Tor en I2P om de IP-adressen van gebruikers te maskeren en mogelijk transactiegegevens af te schermen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer privacy bij hun financiële transacties.
 • Mijnbouw met meerdere algoritmen: Verge gebruikt meerdere hashing algoritmen in het mijnproces, waardoor het toegankelijker is voor mijners met verschillende hardwaremogelijkheden. Dit kan bijdragen aan een bredere verdeling van mijnkracht en mogelijk de veiligheid van het netwerk verbeteren.
 • Schaalbaarheid: Verge wil sneller en goedkoper zijn dan Bitcoin als het gaat om transactieverwerking. Dit kan het mogelijk geschikter maken voor dagelijks gebruik.
 • Atomic swaps: Verge faciliteert atomic swaps, die een directe peer-to-peer uitwisseling van verschillende cryptocurrencies mogelijk maken zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde exchange. Dit kan meer controle bieden en mogelijk lagere kosten voor gebruikers.

Nadelen:

 • Beperkte adoptie: Vergeleken met gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum heeft Verge een kleinere gebruikersbasis en een lagere adoptiegraad. Dit kan de bruikbaarheid in de echte wereld beperken en mogelijk de toekomstige groei belemmeren.
 • Zorgen over privacy: Hoewel Verge gericht is op privacy, heeft het te maken gehad met kritiek over mogelijke kwetsbaarheden in zijn anonimiseringsmethoden. Sommige experts beweren dat het misschien niet het niveau van privacy biedt dat het claimt.
 • Verminderde toegankelijkheid: Verschillende grote cryptocurrency exchanges hebben privacy munten, waaronder Verge, van de lijst gehaald vanwege regelgevende druk en zorgen over het witwassen van geld en illegale activiteiten. 
 • Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

   

Verge (XVG) cryptoverwachtingen en technische analyse


In de afgelopen dagen heeft Verge (XVG) een opmerkelijke rally laten zien, waarbij het onafgebroken steeg totdat het het 0,786 Fibonacci retracement niveau rond $0,0074 bereikte. De cryptocurrency vertoont de laatste tijd echter tekenen van afkoeling, wat beleggers ertoe aanzet om hun posities opnieuw te beoordelen.

Vanuit een technisch perspectief is het cruciaal om de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus te identificeren om de potentiële richting van de prijsbewegingen van Verge in te schatten. Op dit moment ligt het primaire steunniveau om in de gaten te houden op het 0,618 Fibonacci retracement, dat rond $ 0,006 ligt. Het huidige traject suggereert een neerwaartse beweging in de richting van deze niveaus. Mocht Verge erin slagen om de 0,618 als steun vast te houden, dan is er een mogelijkheid van een opleving van de koopdruk.

Aan de andere kant zou het breken boven weerstandsniveaus op bijvoorbeeld $0,0075 een voortzetting van de bullish trend kunnen betekenen. Het is echter noodzakelijk om voorzichtig te zijn en te wachten op bevestiging voordat je belangrijke handelsbeslissingen neemt. Het is verstandig om te wachten op een uitbraak, boven $0,0074 of $0,0075, of een breakdown onder $0,006. Deze niveaus dienen als kritieke referentiepunten die potentiële verschuivingen in het marktsentiment aangeven.

Dit is een moment opname van 05-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws