Wat is COTI (COTI)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is COTI (COTI)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is COTI (COTI)?
 3. Hoe werkt COTI (COTI)?
 4. COTI (COTI) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik veilig ZetaChain COTI (COTI) kopen?
 6. Is COTI (COTI) een goede investering?
 7. COTI (COTI) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • COTI (COTI) is een token dat het COTI-project aandrijft, een directed acyclic graph (DAG) protocol ontworpen om de creatie van gedecentraliseerde betalingsnetwerken en stablecoins te optimaliseren.
 • COTI heeft als doel om organisaties in staat te stellen hun eigen betalingsoplossingen te bouwen en elke valuta te digitaliseren, om uiteindelijk problemen zoals latentie, kosten en wereldwijde inclusie binnen het traditionele financiële systeem aan te pakken.
 • COTI ondergaat momenteel belangrijke veranderingen door de transitie van haar infrastructuur van haar eigen DAG protocol naar een privacy-centrisch Layer-2 netwerk op de Ethereum blockchain.

   

Wat is COTI (COTI)?

COTI, wat staat voor Currency Of The Internet, is een op blockchain gebaseerd betalingsinfrastructuurbedrijf dat in 2017 werd opgericht door Shahaf Bar-Geffen, Dr. Nir Haloani en David Assaraf.

Het project is gericht op het creëren van een schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform voor digitale betalingen, gebruikmakend van blockchaintechnologie om snelle, betrouwbare en goedkope transacties aan te bieden. De infrastructuur van het bedrijf is ontworpen voor zowel peer-to-peer betalingen als handelstransacties, met een focus op het bieden van oplossingen voor bedrijven en organisaties die actief zijn in verschillende sectoren.

Over het geheel genomen is COTI ontworpen om organisaties in staat te stellen hun eigen betaaloplossingen te creëren en elke vorm van valuta te digitaliseren, waarbij het zichzelf positioneert als het eerste enterprise-grade platform in zijn soort.

 

Hoe werkt COTI?

COTI vertrouwt op twee belangrijke technologieën om te functioneren:

Proof of Trust (PoT): Dit consensusmechanisme wijkt af van traditionele blockchain mining. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van een vertrouwensscore die aan elke gebruiker wordt toegekend op basis van transactiegeschiedenis en gedrag in het verleden. Deze score bepaalt de vergoedingen die ze betalen en hun vermogen om deel te nemen aan het netwerk. Handelaars met een hoge vertrouwensscore krijgen lagere kosten en een snellere verwerking van transacties.

Directed Acyclic Graph (DAG): In tegenstelling tot traditionele blockchains die transacties opslaan in lineaire blokken, gebruikt COTI een DAG structuur. Transacties zijn direct met elkaar verbonden en vormen een webachtige structuur. Dit zorgt voor snellere transactieverwerking en hogere schaalbaarheid in vergelijking met blockchains.

Hier volgt een vereenvoudigd overzicht van hoe een COTI transactie werkt:

 1. De koper stuurt een betalingsverzoek naar de verkoper.
 2. Het netwerk analyseert de vertrouwensscores van de koper en verkoper.
 3. Op basis van de vertrouwensscores worden de transactiekosten berekend.
 4. De transactie wordt gevalideerd door gebruikers met een hoge vertrouwensscore.
 5. Als de betaling is gevalideerd, is deze voltooid en terug te vinden in de rekeningen van beide partijen.

Extra aandachtspunten:

 • COTI is van plan om haar protocol over te zetten van haar eigen Directed Acyclic Graph (DAG) netwerk naar een schaalbaar, privacy-gericht Layer 2 netwerk gebouwd bovenop Ethereum. Deze nieuwe iteratie wordt COTI V2 genoemd.
 • Vanaf februari 2024 is COTI V2 nog steeds in ontwikkeling met een eerste testnetwerk dat later in 2024 zal worden uitgebracht. De officiële lancering van het mainnet zou begin 2025 kunnen plaatsvinden.

   

COTI (COTI) token en tokenomics

COTI token is de oorspronkelijke cryptocurrency van het COTI ecosysteem. Het speelt verschillende cruciale rollen binnen het netwerk:
Transactievergoedingen: COTI tokens worden gebruikt om transactiekosten te betalen op het COTI netwerk. Gebruikers met een hogere trustscore krijgen lagere kosten.

Distributie

COTI's token distributie werd afgerond bij de initiële lancering in 2019, met een totale voorraad van 2.000.000.000 COTI. Hier is hoe de initiële distributie was gestructureerd:

 • 30%: Verkocht via openbare en particuliere tokenverkopen (inclusief seed- en spotlightverkopen).
 • 45%: Toegewezen voor incentives en verschillende beloningsprogramma's binnen het netwerk. Deze beloningen zijn gericht op leden van de gemeenschap en knooppuntbeheerders die bijdragen aan de groei en veiligheid van het netwerk.
 • 15%: Gereserveerd voor het COTI team als stimulans voor hun voortdurende ontwikkeling en bijdrage aan het project.
 • 10%: Toegewezen aan adviseurs die een belangrijke rol hebben gespeeld in de beginfase van het project.


COTI V2 Tokenomics:

Hoewel de details nog in ontwikkeling zijn en de definitieve specificaties nog moeten worden aangekondigd door het COTI-team, wordt verwacht dat de nieuwe tokenomics:

 • Focus op het stimuleren van deelname: Een aanzienlijk deel van de nieuw geslagen tokens zal worden toegewezen aan beloningen voor ontwikkelaars, knooppuntbeheerders en gebruikers om actieve deelname aan het netwerk aan te moedigen en de groei ervan te waarborgen.
 • Afstemming op Layer 2 standaarden: Er wordt verwacht dat de tokenomics ontworpen zijn om compatibel te zijn met andere Layer 2 protocollen en ecosystemen, wat interoperabiliteit en een bredere acceptatie bevordert.

   

Waar kan ik veilig COTI (COTI) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is COTI (COTI) een goede investering?

Of COTI (COTI) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Uitgebreide oplossing: COTI biedt een compleet pakket voor bedrijven en organisaties die de blockchain betaalruimte willen betreden. Dit omvat het uitgeven van hun eigen stablecoins, het integreren van traditionele financiële praktijken en het bieden van gebruiksvriendelijke tools zoals een eigen portemonnee en exchange.
 • Lagere kosten: COTI beweert lagere transactiekosten te bieden in vergelijking met traditionele betaalmethoden, waar zowel bedrijven als consumenten mogelijk van kunnen profiteren.
 • Hedging mogelijkheden: COTI's functies zoals de COTI Pay app en trust chain technologie zijn gericht op het verminderen van de volatiliteit die gepaard gaat met cryptocurrencies, waardoor ze mogelijk aantrekkelijker worden voor dagelijks gebruik.

Nadelen:

 • Adoptie Uitdagingen: Het bereiken van brede acceptatie voor een nieuw betaalplatform kan een uitdaging zijn, vooral als het moet concurreren met gevestigde betaalnetwerken en -systemen. COTI kan hindernissen tegenkomen bij het overtuigen van handelaren en gebruikers om over te stappen op haar platform in plaats van traditionele betaalmethoden of andere cryptocurrency alternatieven.
 • Afhankelijkheid van partnerschappen: Succes in de cryptocurrency ruimte is vaak afhankelijk van het vormen van strategische partnerschappen met bedrijven, financiële instellingen en andere belanghebbenden. Het succes van COTI kan afhangen van haar vermogen om zinvolle partnerschappen aan te gaan, en mislukkingen in dit opzicht kunnen haar groeivooruitzichten belemmeren.
 • Technologierisico's: Hoewel COTI's technologie gericht is op het bieden van schaalbare en efficiënte betaaloplossingen, zijn er altijd risico's verbonden aan technologische innovatie. Bugs, kwetsbaarheden of schaalbaarheidsproblemen kunnen opduiken naarmate het project zich verder ontwikkelt, wat de bruikbaarheid en betrouwbaarheid kan beïnvloeden.

Doe altijd je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

COTI (COTI) cryptoverwachtingen en technische analyse


De recente stijging van COTI (COTI) was niets minder dan verbazingwekkend, met winsten van meer dan 50% op één dag en een duizelingwekkende verviervoudiging in de loop van deze maand alleen al. ondanks deze euforie is het echter cruciaal om de huidige marktomstandigheden te herkennen, die tekenen lijken te vertonen van longs in de markt met die met te veel leverage spelen. Dit geldt ook voor COTI, wat duidt op een mogelijke naderende correctie.

De TA uit het verleden biedt een waarschuwend verhaal, zoals blijkt uit de aanzienlijke daling van COTI op 3 januari, waarbij de koers in één dag kelderde van ongeveer $0,075 naar $0,056. Een dergelijk scenario zou zich kunnen herhalen. 

Op dit moment schommelt COTI binnen een smalle bandbreedte, tussen $ 0,25 en het belangrijkste steunniveau op $ 0,22. Voorzichtigheid suggereert om een afwachtende houding aan te nemen en te anticiperen op een uitbraak om toekomstige actie te sturen. Een beslissende doorbraak boven $0,25 zou een signaal kunnen zijn voor verder opwaarts momentum, mogelijk met als doel $0,30. Omgekeerd zou een doorbraak onder $0,22 problemen kunnen geven.

In het licht van deze overwegingen is voorzichtigheid geboden en is het wachten op een duidelijke uitbraak. Geduld in deze volatiele omgeving kan de sleutel zijn tot het navigeren door COTI's schommelende prijsactie

Dit is een moment opname van 27-02-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws