Wat is Adventure Gold (AGLD)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Adventure Gold (AGLD)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Adventure Gold (AGLD)?
 3. Hoe werkt Adventure Gold (AGLD)?
 4. Adventure Gold (AGLD) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Adventure Gold (AGLD) veilig kopen?
 6. Is Adventure Gold (AGLD) een goede investering?
 7. Adventure Gold (AGLD) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • AGLD is het eigen token van het Loot Project, een unieke verzameling op tekst gebaseerde NFT's die avonturiersuitrusting voorstellen. Het voedt een community-gedreven ecosysteem waar artiesten, gamers, ontwikkelaars en schrijvers samenwerken om content en verhalen rond de Loot NFT's te bouwen.
 • Het is de bedoeling dat AGLD wordt gebruikt als de primaire valuta in games en projecten die zijn gebouwd op de Loot Chain, een laag-2 blockchain die speciaal is ontworpen voor het Loot ecosysteem.
 • De distributie van AGLD is 100% airdropped naar houders van Loot NFT's, met als doel om vanaf het begin een sterke en betrokken community te creëren.

   

Wat is Adventure Gold (AGLD)?

Adventure Gold (AGLD) is het eigen token van het Loot Project, een uniek experiment in de NFT-ruimte. Het project bestaat uit 8.000 op tekst gebaseerde NFT's die gerandomiseerde avonturenuitrusting voorstellen. Er zijn geen afbeeldingen, statistieken of vooraf gedefinieerde functionaliteiten, waardoor de interpretatie en het gebruik open blijft voor de gemeenschap. AGLD dient als de in-game valuta voor de Lootverse, een groeiend ecosysteem van games, applicaties en ervaringen die gebouwd zijn rond de Loot NFT's.

Dom Hofmann, medeoprichter van Vine en Byte, is de belangrijkste figuur achter het Loot Project en AGLD. Hij had een community-gedreven platform voor ogen waar creativiteit en samenwerking centraal staan bij het bouwen van een rijk en divers speluniversum.

In tegenstelling tot traditionele startups haalden het Loot Project en AGLD geen kapitaal op via durfkapitalisten of angel investors. In plaats daarvan werd het token volledig gedistribueerd via een airdrop onder Loot NFT-houders, waarbij de nadruk werd gelegd op een community-gedreven aanpak.

 

Hoe werkt Adventure Gold (AGLD)?

Adventure Gold (AGLD) is een ERC-20 token met meerdere functies binnen het Loot NFT ecosysteem. Hier is een uitsplitsing van hoe het werkt:

Primaire functies:

 • Governance: AGLD dient als de belangrijkste governance token voor het Loot project. Door AGLD te houden en in te zetten, krijgen gebruikers stemrecht op cruciale beslissingen met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van het Loot ecosysteem, waaronder de verhaallijn, gameplay features en integraties.
 • In-game valuta: Hoewel er nog geen officieel spel is gelanceerd, is het de bedoeling dat AGLD de primaire in-game valuta wordt voor toekomstige Loot-gebaseerde spellen. Spelers kunnen het voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals het kopen van items, het craften van uitrusting en het deelnemen aan activiteiten in het spel.
 • Loot bags kopen: AGLD stelt gebruikers in staat om Loot Bags te kopen, die willekeurig gegenereerde lijsten bevatten met avontuurlijke items met een fantasiethema die zijn opgeslagen als NFT's op de blockchain. Deze items kunnen mogelijk worden gebruikt in toekomstige Loot games of worden verhandeld op NFT marktplaatsen.

   

Adventure Gold (AGLD) token en tokenomics

AGLD is een ERC-20 token dat dient als valuta voor het Loot ecosysteem.

Distributie:

Initiële airdrop naar Loot NFT houders (Ongeveer 10.000 AGLD)
Resterende tokens vrijgegeven op de open markt

 

Waar kan ik Adventure Gold (AGLD) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is Adventure Gold (AGLD) een goede investering?

Of Adventure Gold (AGLD) een goede investering voor jou is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Gemeenschapsgedreven: Loot koestert een sterke community die actief deelneemt aan de ontwikkeling via AGLD governance. Dit kan leiden tot innovatieve functies en duurzaamheid op lange termijn.
 • Open-source: Transparantie en toegankelijkheid voor ontwikkelaars kunnen het vertrouwen versterken en nieuwe projecten aantrekken in het Loot ecosysteem, waardoor de bruikbaarheid van AGLD mogelijk toeneemt.
 • Potentieel voor diverse toepassingen: AGLD kan een veelgebruikte in-game valuta worden of andere doelen dienen binnen het Loot ecosysteem en daarbuiten, waardoor de vraag toeneemt.

Nadelen:

 • Beperkte adoptie: Loot staat nog in de kinderschoenen en de acceptatie van AGLD buiten het eigen ecosysteem is minimaal. Wijdverspreide acceptatie is cruciaal voor succes op de lange termijn.
 • Concurrentie: Er bestaan talloze andere op NFT gebaseerde spelprojecten, elk met een eigen token. AGLD heeft te maken met hevige concurrentie voor gebruikersadoptie en marktaandeel.
 • Onzeker regelgevend landschap: De regelgeving rondom cryptocurrencies en NFT's verandert voortdurend, wat onvoorziene uitdagingen kan opleveren voor het Loot-project en AGLD.

Uiteindelijk is investeren in deze beleggingscategorie inherent riskant. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Adventure Gold (AGLD) cryptoverwachtingen en technische analyse


Adventure Gold (AGLD) vertoont een robuuste uptrend op de weekly chart sinds eind november-december 2022. Onlangs doorbrak het een belangrijke horde op $ 1,22 en consolideerde het ongeveer twee weken boven dit niveau. De volgende uitdagingen liggen op $1,70 en $2,35, die cruciale weerstanden vormen om te overwinnen.

Opvallend is dat AGLD een V-vormig herstelpatroon laat zien op het wekelijkse timeframe, wat duidt op veerkracht en een bullish sentiment. Bovendien dient de consistente steun van het 10-EMA en 21-EMA op de weekly chart als een geruststellende factor tijdens dreigende dalingen. Over het geheel genomen biedt AGLD veelbelovende vooruitzichten, waarbij de uptrend waarschijnlijk zal aanhouden, onverwachte ontwikkelingen daargelaten.

Dit is een moment opname van 27-02-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws