Wat is ZetaChain (ZETA)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is ZetaChain (ZETA)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is ZetaChain (ZETA)?
 3. Hoe werkt ZetaChain (ZETA)?
 4. ZETA Token en de tokenomics
 5. Waar kan ik veilig ZetaChain (ZETA) kopen?
 6. Is ZetaChain (ZETA) een goede investering?

   

In het kort

 • ZetaChain (ZETA) is een Layer 1 blockchain en smart contract platform ontworpen om de interoperabiliteit en schaalbaarheidsproblemen van Web3 projecten aan te pakken.
 • Het heeft als doel om de manier waarop blockchains met elkaar communiceren te transformeren, door ingebouwde connectiviteit te bieden aan alle blockchains.
 • De missie van ZetaChain is om de wereld van cryptocurrency en wereldwijde financiën toegankelijk te maken voor iedereen, met een toekomst voor ogen waarin gebruikers en ontwikkelaars naadloos kunnen navigeren tussen verschillende blockchains, gebruikmakend van unieke voordelen in verschillende domeinen zoals betalingen, DeFi, liquiditeit, games, kunst, sociale netwerken, prestaties en ook beveiliging en privacy.

Wat is Zetachain (ZETA)?

ZetaChain (ZETA) is een nieuwe Layer 1 blockchain met als doel een revolutie teweeg te brengen in de interoperabiliteit van blockchain. In tegenstelling tot bestaande oplossingen die beperkt zijn tot specifieke chain ecosystemen, kan ZetaChain bogen op chain-agnostische interoperabiliteit, wat betekent dat het informatie en waarde kan verbinden en overdragen tussen elke blockchain, inclusief die zonder native smart contracts functionaliteiten zoals Bitcoin. Deze unieke mogelijkheid opent deuren voor ontwikkelaars om echte omnichain applicaties (dApps) te bouwen die naadloos samenwerken met assets en gegevens over verschillende blockchain ecosystemen.

De token van ZetaChain, ZETA, dient als levensader van het ecosysteem en speelt een veelzijdige rol in transacties, beveiliging, bestuur en het faciliteren van naadloze cross-chain interacties. Het voedt transacties op de berichtenlaag en smart contracts als gasvergoedingen, stimuleert netwerkbeveiliging door middel van staking-beloningen, geeft holders stemrecht op protocolupgrades en toekomstige richting, en fungeert zelfs als een tijdelijke intermediaire asset om cross-chain waardeoverdrachten en gasberekeningen te vereenvoudigen.

 

Hoe werkt de ZetaChain (ZETA)?

ZetaChain maakt gebruik van twee cruciale componenten: omnichain smart contracts en een gedecentraliseerd netwerk van waarnemers en ondertekenaars. Deze omnichain contracten, aangedreven door de ZetaEVM engine, fungeren als bruggen, begrijpen en interageren met verschillende blockchains, zelfs degene zonder native smart contract functionaliteit. 

Observers controleren externe chains op relevante gebeurtenissen en bereiken consensus over hun geldigheid binnen het ZetaChain netwerk. Ondertussen bezitten ondertekenaars, die gezamenlijk een enkele sleutel bezitten, de autoriteit om de toestanden van deze externe chains direct bij te werken.

In essentie wil ZetaChain een one-stop oplossing zijn voor blockchain interacties, door een veilige en krachtige omgeving te bieden voor ontwikkelaars om echt interoperabele applicaties te bouwen die het potentieel van verschillende blockchain ecosystemen kunnen benutten.

 

ZETA token en de tokenomics


De economische structuur van ZetaChain wordt weerspiegeld in de tokenomics van ZETA, die essentieel zijn voor het begrijpen van de waarde en het potentieel van deze cryptocurrency.

De ZETA token van ZetaChain is de drijvende kracht achter het blockchain ecosysteem. Met een totale voorraad van 2,1 miljard, voedt het netwerkkosten, staking beloningen en dApp ontwikkeling.

Distributie:

 • Gebruikers Groeipool (10%): Stimulansen voor gebruikerswerving (airdrops, beloningen voor de community).
 • Ecosysteem Groeifonds (12%): Ondersteunt ecosysteemontwikkeling en dApp-bouwers.
 • Validator Incentives (10%): In eerste instantie voor blokbeloningen, overgang naar op inflatie gebaseerde beloningen.
 • Liquiditeitsincentives (5,5%):  Stimuleert liquiditeit in de kernpools van ZRC-20, cruciaal voor efficiënte waardeoverdrachten.
 • Protocol Schatkist (24%): Financiert operaties, ontwikkeling en ecosysteemverbeteringen.
 • Kernbijdragers, Adviseurs en Kopers (22,5% en 16%): Beloningen voor bijdragen aan de ontwikkeling en groei van ZetaChain.

   

Waar kan ik ZetaChain (ZETA) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op BitgetIs ZetaChain (ZETA) een goede investering?

Of ZetaChain (ZETA) een goede belegging voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:
Unieke technologie: ZetaChain wil een belangrijke horde in crypto oplossen - interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Dit kan op de lange termijn een belangrijk voordeel zijn.
Vroeg stadium: Het project is nog jong en biedt potentieel voor hoge groei als het succesvol is.
Samenwerkingsverbanden: Samenwerkingen met gevestigde spelers bieden potentieel voor adoptie en groei.

Nadelen:
Volatiliteit: De tokenprijs heeft aanzienlijke schommelingen gekend, wat duidt op een hoger risico.
Concurrentie: Interoperabiliteit is een concurrerende ruimte met andere gevestigde spelers.
Onzekerheid: Het succes op lange termijn van het project en de waarde van de tokens is nog niet bewezen.

Uiteindelijk zou ZETA een veelbelovende investering kunnen zijn, maar het is cruciaal om te onthouden dat het zeer speculatief is. Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

ZetaChain (ZETA) cryptoverwachtingen en technische analyse


ZetaChain (ZETA) is een onderwerp van volatiliteit geweest in de eerste handelsdagen, zoals blijkt uit de grafiekpatronen. Bij het observeren van de prijsactie zien we grillige bewegingen met overextended wicks, die op een gegeven moment zelfs boven de $2 uitkwamen, wat zorgen kan hebben veroorzaakt voor degenen die op de piek kochten. Op dit moment staat de Total Value Locked (TVL) op $ 2,5 miljoen, wat minder is dan 1% van het potentieel van de chain.

Maar ondanks de aanvankelijke turbulentie presenteert ZetaChain zichzelf als een veelbelovende onderneming met prijzenswaardige doelstellingen. Het project heeft 14.000 holders, een live chain en aanzienlijke steun van durfkapitalisten. Hoewel de huidige marktwaardering opgeblazen lijkt, heeft dit geen negatieve invloed op de fundamenten van het project.

Potentiële beleggers moeten de prijsactie in de gaten houden en wachten op een aantrekkelijker instappunt rond $ 1,86. Als de prijs stabiliseert en zich terugtrekt, biedt dit een gunstigere risico-batenverhouding en zullen kopers waarschijnlijk instappen, wat bijdraagt aan een gezonder prijsvormingsproces.
 

Dit is een moment opname van 13-02-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws