Wat Is Chiliz (CHZ)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat Is Chiliz (CHZ)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Chiliz (CHZ)?
 3. Hoe werkt Chiliz (CHZ)?
 4. CHZ Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik veilig Chiliz (CHZ) kopen?
 6. Is Chiliz (CHZ) een goede investering?

   

In het kort

 • Chiliz (CHZ) is een unieke cryptocurrency die zich richt op fanbetrokkenheid in de sport- en entertainmentsector.
 • Het functioneert als de primaire crypto op het Socios-platform, waarmee fans interactieve relaties kunnen opbouwen met hun favoriete teams en sterren.
 • CHZ biedt een innovatieve aanpak van fanbetrokkenheid, gebruikmakend van blockchain-technologie en NFT's.

   

Wat is Chiliz (CHZ)?

Chiliz (CHZ) is een digitale valuta die een nieuwe dimensie toevoegt aan fanbetrokkenheid in de sport- en entertainmentindustrie. Het is de drijvende kracht achter het Socios.com platform, een innovatieve omgeving waarin fans een actievere rol kunnen spelen in hun favoriete teams en clubs door middel van fan tokens. Deze tokens zijn unieke digitale activa die fans speciale rechten en invloeden geven, zoals stemrecht in clubbeslissingen of toegang tot exclusieve merchandise.

CHZ is een ERC-20 token op de Ethereum blockchain, ontworpen om snel en veilig transacties op het Socios-platform te faciliteren. Het stelt gebruikers in staat om fan tokens te kopen, die vaak worden uitgegeven in beperkte oplage, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit en waarde. Als kerncomponent van Socios biedt CHZ fans een directe link naar hun favoriete teams, waardoor een unieke vorm van engagement en community-building mogelijk wordt die voorheen ondenkbaar was in de wereld van sport en entertainment.

 

Hoe werkt Chiliz (CHZ)?

Chiliz functioneert als meer dan alleen een digitale valuta; het is het fundament van een dynamisch ecosysteem dat fans, sportteams en entertainers verbindt. Gebruikers kopen CHZ-tokens, die ze vervolgens kunnen inwisselen voor fan tokens op het Socios-platform. Deze fan tokens vertegenwoordigen een aandeel in de faninvloed op clubbeslissingen, zoals het kiezen van een liedje dat wordt gespeeld na een doelpunt of het ontwerp van teamuitrusting.

Elke fan token is een vorm van een niet-vervangbare token (NFT), uniek en beveiligd door blockchain-technologie. Dit betekent dat ze niet alleen dienen als stemrecht, maar ook als verzamelobjecten. De waarde van deze tokens kan variëren op basis van vraag en aanbod, populariteit van het team, en de exclusiviteit van de aangeboden voordelen.

De interactie op het Socios-platform wordt aangedreven door CHZ, waardoor het een centrale rol speelt in de fanbeleving. Deze benadering van fanbetrokkenheid maakt gebruik van de transparantie en veiligheid van blockchain, waardoor een vertrouwde omgeving ontstaat voor zowel fans als teams.

 

CHZ Token en de Tokenomics


De economische structuur van Chiliz wordt weerspiegeld in de tokenomics van CHZ, die essentieel zijn voor het begrijpen van de waarde en het potentieel van deze cryptocurrency. Hier is een overzicht:

Kenmerk Detail
Totale voorraad 8.888.888.888 CHZ
Circulerende voorraad      5.344.064.580 CHZ
Huidige prijs ~€0,087
Marktkapitalisatie Afhankelijk van de markt


CHZ-tokens zijn zowel compatibel met de ERC-20 standaard van Ethereum als met de BEP-20 standaard van Binance Smart Chain, wat zorgt voor veelzijdigheid en toegankelijkheid op verschillende crypto-exchanges. De waarde van CHZ hangt samen met de populariteit en adoptie van het Socios-platform, de prestaties en populariteit van partnerclubs, en algemene markttrends in de cryptocurrency-sector.

 

Waar kan ik veilig Chiliz (CHZ) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget


 

Is Chiliz (CHZ) een Goede Investering?

Chiliz (CHZ) biedt een fascinerende mix van sportfanbetrokkenheid en blockchain-technologie, wat het onderscheidt in de cryptowereld. De kracht ligt in de unieke niche en sterke partnerschappen met top sport- en esports-teams. Deze aspecten kunnen de vraag en waarde van CHZ stimuleren, vooral als het platform blijft groeien en meer fans aantrekt.

Echter, zoals elke cryptocurrency, is CHZ onderhevig aan marktvolatiliteit. Dit vereist voorzichtigheid en grondig onderzoek voorafgaand aan een investering. Voor langetermijninvesteerders met interesse in sport en entertainment, en een passie voor de kruising tussen technologie en fanbetrokkenheid, kan CHZ een intrigerende optie zijn. Het past echter niet bij elke investeringsstrategie en vereist een persoonlijke afweging van risico's en voordelen.

 

Chiliz (CHZ) Crypto verwachtingen en een Technische analyse

CHZ bevindt zich momenteel in een semi opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. CHZ laat alleen vooralsnog geen mooie prijsactie zien, het heeft een het belangrijke level op $0.09 doorbroken, laat nu een laffe retest zien. het is nog maar de vraag of die hem weet te houden. Het bullish scenario voor CHZ zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken.

Dit is een moment opname van 18-01-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws