What is Threshold? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen voor deze crypto?

What is Threshold? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen voor deze crypto?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Threshold (T)?
 3. Hoe werkt Threshold (T)?
 4. T Token en de Tokenomics
 5. Waar kan ik Threshold (T) veilig kopen?
 6. Is Threshold (T) een goede investering?

   

In het kort

 • Threshold (T) combineert de technologieën van Keep Network en NuCypher om gebruikerssoevereiniteit op de blockchain te garanderen.
 • Het netwerk biedt geavanceerde privacytools en een gedecentraliseerde benadering voor gegevensbeveiliging.
 • Threshold introduceert een unieke vorm van drempelcryptografie, cruciaal voor het beveiligen van digitale activa.
 • De T-token speelt een centrale rol in het netwerk, zowel voor utiliteit als voor bestuur.
 • Het netwerk is sterk gericht op decentralisatie en gemeenschapsgedreven bestuur.

   

Wat is Threshold (T)?

Threshold (T) is een nieuwe stap in de wereld van blockchain. Het is gemaakt door de samenvoeging van twee projecten, Keep Network en NuCypher, in januari 2022. Threshold zorgt ervoor dat je als gebruiker zelf de baas blijft over je digitale spullen, zoals je crypto's, gegevens, en informatie in slimme contracten en NFT's.

Wat maakt Threshold speciaal? Het gebruikt iets dat 'drempelcryptografie' heet. Dit betekent dat in plaats van één centrale plek, veel verschillende computers samenwerken om je gegevens veilig te houden. Ze hebben allemaal maar een stukje van de informatie, wat het superveilig maakt.

Threshold gebruikt ook 'keeps' van Keep Network. Dit zijn veilige plekjes buiten de hoofd-blockchain waar je privé-informatie bewaard kan worden. Daarnaast gebruikt het privacyhulpmiddelen van NuCypher om je gegevens extra veilig te maken en te zorgen dat alleen de juiste mensen erbij kunnen.

Het coole aan Threshold is dat het niet door één bedrijf of groep wordt bestuurd, maar door een gemeenschap van gebruikers. Dit noemen we een DAO, wat staat voor 'Decentralized Autonomous Organization'. Iedereen die Threshold gebruikt, kan meebeslissen over hoe het werkt.

 

Hoe werkt Threshold (T)?

Threshold (T) werkt een beetje als een superbeveiligde kluis op de blockchain. Het is niet zomaar één slot op de deur, maar een heleboel sloten die samenwerken om jouw digitale bezittingen veilig te houden. Dit noemen we drempelcryptografie. Laten we eens kijken hoe dit in de praktijk werkt.

Stel je voor, je hebt een belangrijk document dat je veilig wilt bewaren op de blockchain. Met Threshold wordt dit document opgesplitst en versleuteld over verschillende computers (nodes) verspreid. Geen enkele computer heeft het hele document, alleen een stukje. Om het document weer in elkaar te zetten, moet een bepaald aantal van deze computers samenwerken. Dit zorgt ervoor dat, zelfs als een computer gehackt wordt, je document nog steeds veilig is.

Een belangrijk onderdeel van Threshold zijn de ‘keeps’. Dit zijn speciale opslagplaatsen buiten de hoofd-blockchain waar je informatie veilig en privé bewaard wordt. Stel dat je een slim contract wilt gebruiken, dan kan dit contract wel met jouw gegevens in de keep werken, zonder dat iemand anders dit ziet.

Daarnaast gebruikt Threshold de privacyhulpmiddelen van NuCypher. Dit betekent dat je als gebruiker kunt bepalen wie toegang heeft tot jouw informatie. Je kunt zelfs toegang verlenen of intrekken, zonder dat de gegevens zelf ooit onthuld worden. Dit is alsof je iemand een sleutel geeft tot een kluis, zonder dat ze ooit echt zien wat erin zit.

De kracht van Threshold zit ook in de manier waarop beslissingen worden genomen. Alles wordt gedaan via een DAO, een soort democratie van gebruikers. Elke gebruiker kan stemmen en meebeslissen over hoe het netwerk werkt. Dit zorgt voor een eerlijke en open manier van werken, waarbij niemand te veel macht heeft.

 

T Token en de Tokenomics


De T Token speelt een centrale rol in het Threshold-netwerk. Het is niet zomaar een digitale munt; het is de sleutel tot het hele Threshold-systeem. Laten we eens kijken naar de belangrijkste kenmerken en cijfers van deze token.

Kenmerk Waarde
Totale voorraad 10 miljard T
In omloop 10 miljard T
Huidige prijs $0.03 (op moment van schrijven)
Marktkapitalisatie      Meer dan $1.3 miljard

Belangrijkste Functies van de T Token

 • Staking: Door T Tokens te 'staken', draag je bij aan de beveiliging van het netwerk. In ruil hiervoor ontvangen stakers beloningen, wat een stimulans is voor het ondersteunen van het netwerk.
 • Bestuur: Als tokenhouder krijg je stemrecht in de Threshold DAO. Dit geeft je de mogelijkheid om actief deel te nemen aan besluitvormingsprocessen die het netwerk vormgeven en sturen.
 • Veiligheid: Door voldoende tokens in staking te hebben, wordt het netwerk beveiligd door een breed netwerk van nodes die transacties verifiëren en verwerken.

Stakers spelen een vitale rol in het Threshold-netwerk door hun tokens te 'staken' of vast te zetten. Dit mechanisme zorgt voor netwerkveiligheid en efficiëntie. Stakers worden beloond voor hun bijdrage, wat het staken van tokens aantrekkelijk maakt.

Als tokenhouder heb je de mogelijkheid om te stemmen op verschillende voorstellen binnen de DAO. Dit stelt je in staat om actief bij te dragen aan de richting en ontwikkeling van het Threshold-netwerk.

Threshold stimuleert ook de deelname aan liquiditeitspools. Dit betekent dat tokenhouders hun T Tokens kunnen inzetten in combinatie met andere cryptocurrencies, wat bijdraagt aan de liquiditeit en handel op de markt. Deelnemers aan deze pools ontvangen een deel van de transactiekosten als beloning.

 

Waar kan ik Threshold (T) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit



Bitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget


 

Is Threshold (T) een goede investering?

De vraag of Threshold (T) een goede investering is, hangt af van verschillende factoren en persoonlijke overwegingen. Als we kijken naar de unieke eigenschappen van Threshold en de rol die het speelt in de wereld van blockchain en privacy, is er zeker potentieel voor groei en ontwikkeling.

Threshold onderscheidt zich door zijn geavanceerde benadering van privacy en gegevensbeveiliging op de blockchain. De fusie van Keep Network en NuCypher brengt het beste van twee werelden samen: robuuste off-chain dataopslag en geavanceerde privacytools. Dit maakt Threshold niet alleen interessant voor individuele gebruikers die waarde hechten aan hun privacy, maar ook voor bedrijven en ontwikkelaars die op zoek zijn naar veilige en private blockchain-oplossingen.

Een ander positief punt is de sterke focus van Threshold op decentralisatie en gemeenschapsgedreven bestuur. In de wereld van cryptocurrency en blockchain is de mate van decentralisatie vaak een belangrijke indicator voor de levensvatbaarheid en langetermijnpotentieel van een project. Het feit dat Threshold wordt bestuurd door een DAO (Decentralized Autonomous Organization) suggereert een engagement voor een gedecentraliseerde toekomst, wat goed aansluit bij de ethos van de blockchain-gemeenschap.

Threshold is intrigerend project met veel potentieel, vooral gezien de groeiende vraag naar privacy en beveiliging in de digitale wereld. Echter, zoals bij elke investering in cryptocurrency, is het essentieel om je eigen onderzoek te doen, je risicotolerantie te evalueren en indien nodig professioneel advies in te winnen.

In het kort, Threshold heeft de ingrediënten om een waardevolle speler in de cryptowereld te zijn, maar het is belangrijk om een weloverwogen en voorzichtige aanpak te hanteren bij het overwegen van een investering in T Tokens. De combinatie van innovatieve technologie, een sterke gemeenschap en een focus op privacy en decentralisatie maakt het een fascinerend project. Toch, zoals altijd in de wereld van crypto, is er geen garantie voor succes. De markt kan onvoorspelbaar zijn en het is belangrijk om bewust te zijn van de risico's.

 

Threshold (T) verwachtingen en technische analyse

T bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. Ook heeft het een double bottom patroon geformt wat met e rode curve lijntjes te zien is. T test nu de resistance op 0.04 dollar maar lijkt nog niet succesvol om te gainen. Het bullish scenario voor T zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken.

Dit is een moment opname van 15-01-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws