Wat is Arbitrum (ARB)? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen?

Wat is Arbitrum (ARB)? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Arbitrum (ARB)?
 3. Hoe werkt Arbitrum (ARB)?
 4. ARB Token en de tokenomics
 5. Waar kan ik veilig Arbitrum (ARB) kopen?
 6. Is Arbitrum (ARB) een goede investering?

   

In het kort

 • Arbitrum is een laag-2 schaaloplossing voor Ethereum, gericht op het verlagen van transactiekosten en het verbeteren van netwerkcapaciteit.
 • Maakt gebruik van 'rollups' voor efficiënte transactieverwerking.
 • De toekomst van Arbitrum hangt nauw samen met de groei en adoptie van Ethereum.

 

Wat is Arbitrum (ARB)?

Arbitrum is een geavanceerde Layer-2 oplossing ontwikkeld door Offchain Labs, specifiek ontworpen voor het Ethereum netwerk. Het primaire doel is om enkele van de kernproblemen van het Ethereum netwerk aan te pakken - namelijk, hoge transactiekosten en beperkte schaalbaarheid. Door deze uitdagingen aan te pakken, speelt Arbitrum een cruciale rol in het verbeteren van de efficiëntie en bruikbaarheid van Ethereum, vooral voor ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Arbitrum bereikt dit door een technologie te implementeren die "Optimistic Rollups" wordt genoemd. Deze technologie bundelt meerdere transacties in een enkele batch en voert ze uit op een aparte laag boven de Ethereum blockchain. De samengevatte resultaten van deze transacties worden vervolgens terug gerapporteerd naar het Ethereum mainnet. Deze aanpak vermindert niet alleen de belasting van het hoofdnetwerk, waardoor de transactiekosten aanzienlijk dalen, maar behoudt ook de veiligheid van het Ethereum netwerk.

Als gevolg hiervan kunnen dApps op Arbitrum werken met aanzienlijk lagere kosten en hogere snelheden, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en een bredere adoptie van blockchaintechnologie.

Deze innovatieve aanpak heeft geleid tot een groeiend ecosysteem van dApps op Arbitrum, variërend van gedecentraliseerde exchanges (DEXs) tot complexere financiële applicaties, waardoor de mogelijkheden van het Ethereum ecosysteem worden vergroot.

 

Hoe werkt Arbitrum (ARB)?

Arbitrum, een Layer-2 schaaloplossing voor Ethereum, biedt een innovatieve manier om de beperkingen van het Ethereum-netwerk te omzeilen. Met zijn 'Optimistic Rollups'-technologie pakt Arbitrum twee grote uitdagingen aan: hoge transactiekosten en netwerkcongestie. Dit wordt bereikt door transacties buiten de Ethereum hoofdketen uit te voeren en ze vervolgens samen te vatten en terug te brengen naar de Ethereum-blockchain. Deze aanpak vermindert de rekenlast op het Ethereum-netwerk, waardoor de transactiekosten aanzienlijk dalen.

Een ander belangrijk kenmerk van Arbitrum is 'Transaction Batching', waarbij meerdere transacties worden gebundeld en efficiënter worden verwerkt. Dit leidt tot lagere kosten per transactie en verhoogde netwerkefficiëntie. Ondanks deze off-chain verwerking blijven de transacties beveiligd door de robuuste veiligheidsmaatregelen van het Ethereum-netwerk. Validators binnen het Arbitrum-netwerk kunnen transacties betwisten, wat bijdraagt aan de integriteit en betrouwbaarheid van het systeem.

Arbitrum's compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM) maakt het een aantrekkelijke optie voor ontwikkelaars. Ze kunnen bestaande Ethereum dApps gemakkelijk overzetten naar Arbitrum, zonder aanzienlijke wijzigingen in de code. Dit opent de deur voor een breed scala aan gedecentraliseerde applicaties, die profiteren van de verlaagde gas fees en verhoogde snelheid die Arbitrum biedt.

 

ARB Token en de Tokenomics


ARB is het eigen governance token voor de Arbitrum blockchain, ontworpen om de schaaloplossingen van Ethereum te verbeteren. Als ERC-20 token speelt ARB een centrale rol in het Arbitrum ecosysteem.

Belangrijkste kenmerken en functies van het ARB-token:
Bestuur: ARB token holders kunnen deelnemen aan cruciale governance beslissingen, die een impact hebben op de ontwikkeling en richting van het Arbitrum netwerk. Dit omvat stemmen over voorstellen met betrekking tot technische veranderingen en fonds toewijzingen.

Waardeoverdracht: De ARB token vergemakkelijkt de overdracht van waarde binnen het Arbitrum ecosysteem, door te fungeren als een medium of exchange voor transacties en interacties op het netwerk.

Veiligheidsraad verkiezingen: ARB holders kunnen stemmen in verkiezingen voor de Security Council, een team dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de Arbitrum treasury wallet, en zo bijdraagt aan de veiligheid en integriteit van het netwerk.

Tokenomics van ARB:

 • Investeerders ontvangen 17,53%
 • DAO's in het Arbitrum ecosysteem: 1,13%
 • Individuele wallets: 11.62%
 • DAO Schatkist: 42.78%
 • Team en toekomstig team plus adviseurs: 26.94%

   

Waar kan ik Arbitrum (ARB) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op BitgetIs Arbitrum (ARB) een goede investering?

Arbitrum biedt een oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum, wat een belangrijke factor kan zijn voor zijn toekomstige groei en adoptie. De governance-aspecten van de ARB-token bieden houders de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op belangrijke beslissingen binnen het netwerk, wat aantrekkelijk kan zijn voor investeerders die actief betrokken willen zijn.

De tokenomics van ARB, waaronder een beperkte inflatie en een aanzienlijke initiële voorraad, lijken een basis te leggen voor potentieel lange-termijn succes. Echter, zoals bij elke investering in de cryptocurrency-markt, is het essentieel om voorzichtig te zijn en eigen onderzoek te doen, gezien de inherente volatiliteit en risico's.

Persoonlijk zie ik de technologische innovatie en de integratie binnen Ethereum als veelbelovende indicatoren voor het potentieel van Arbitrum. Maar dit mag niet worden opgevat als een garantie voor succes, gezien de snel veranderende aard van de cryptocurrency-markt en de vele externe factoren die de waarde en het succes van een token kunnen beïnvloeden.

 

Arbitrum (ARB) crypto verwachtingen en technische analyse

ARB bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. Ook heeft ARB een daily head and shoulder breakout gehad naar de target $1.68. ARB heeft dat level ooksuccesvol omgezet tot support en zou nu sneller kunnen gaan zoeken naar de resistance op $2.40. Het bullish scenario voor ARB zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken.

Dit is een moment opname van 11-01-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws