Wat is Ethereum Name Services (ENS)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Ethereum Name Services (ENS)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

  • In het kort 
  • Wat is Ethereum Name Services (ENS)?
  • Hoe werkt Ethereum Name Services (ENS)?
  • ENS Token en de Tokenomics
  • Waar kan ik veilig Ethereum Name Services (ENS) kopen?
  • Is Ethereum Name Services (ENS) een goede investering?

     

In het kort

  • Ethereum Name Service (ENS) is een domeinnaamsysteem gebouwd op de Ethereum blockchain.
  • ENS vereenvoudigt Ethereum-adressen in gebruiksvriendelijke namen en verbetert de toegankelijkheid van de blockchain.
  • ENS werkt op een gedecentraliseerd model en maakt gebruik van de blockchainbeveiliging van Ethereum.

     

Wat is Ethereum Name Services (ENS)?

Ethereum Name Service (ENS) is een systeem op de Ethereum blockchain dat een domeinnaamdienst biedt die lijkt op het DNS van het internet. ENS werd in 2017 gelanceerd door Nick Johnson en Alex Van de Sande van de Ethereum Foundation om de manier waarop we omgaan met Ethereum-adressen te vereenvoudigen.

In de kern transformeert ENS de Ethereum-adressen - meestal een lange reeks cijfers en letters - in door mensen leesbare namen. Deze functionaliteit is vergelijkbaar met hoe domeinnamen op het internet werken, waardoor complexe IP-adressen gebruiksvriendelijker worden. In plaats van een complex adres als '0xabcC46d439338F972307E9805A86Adaa24D003a9' te gebruiken, stelt ENS gebruikers bijvoorbeeld in staat om leesbare namen als 'cryptomaten.eth' te gebruiken.

Dit open, gedecentraliseerde en uitbreidbare naamgevingssysteem is niet bedoeld om het traditionele DNS te vervangen, maar om het aan te vullen in de blockchainruimte. ENS verbetert de algehele gebruikerservaring, vermindert fouten in transacties en verhoogt de veiligheid door risico's te beperken die geassocieerd worden met gecentraliseerde controlepunten.

 

Hoe werkt de Ethereum Naam Services (ENS)?

De functionaliteit van de Ethereum Name Service (ENS) berust op twee hoofdcomponenten: de Registry en de Resolver, die beide smart contracts zijn die werken op de Ethereum blockchain.

De ENS Registry: Dit contract is in wezen de ruggengraat van de service. Het houdt een uitgebreid register bij van alle domeinen en subdomeinen die geregistreerd zijn onder ENS. Voor elk domein wordt kritieke informatie opgeslagen, zoals de domeineigenaar, de resolver die verantwoordelijk is voor het vertalen van de namen en de caching time-to-live voor records onder het domein.

De ENS-resolver: Dit contract is de sleutel tot de functionaliteit van het systeem. Het vertaalt de door mensen leesbare ENS domeinnamen (zoals 'shoedog.eth') naar hun corresponderende Ethereum adressen en vice versa. Het proces houdt in dat de Resolver eerst het register controleert om te bepalen welke resolver verantwoordelijk is voor een bepaalde naam en vervolgens die resolver om het bijbehorende adres vraagt.

ENS werkt ook met een hiërarchisch model, vergelijkbaar met traditionele DNS. Dankzij deze structuur hebben domeineigenaars controle over hun topleveldomein en alle daaropvolgende subdomeinen. De eigenaar van 'shoedog.eth' kan bijvoorbeeld subdomeinen zoals 'wordabonnee.shoedog.eth' of 'site.shoedog.eth' creëren en beheren.

 

ENS-token en de tokenomics


Het ecosysteem van Ethereum Name Service draait niet alleen om de technische architectuur, maar ook om het bestuursmodel, dat draait om de ENS token. De ENS token is een ERC-20 token en speelt een cruciale rol in het gedecentraliseerde bestuur van het ENS systeem.

Bestuur: De ENS token is in de eerste plaats een governance token. Het geeft holders de mogelijkheid om deel te nemen aan besluitvormingsprocessen die de toekomst van het ENS-protocol vormgeven. Dit omvat stemmen over voorstellen en bestuursbeslissingen die de ontwikkeling en het beheer van het protocol beïnvloeden.

Tokenomics: Het totale aanbod van ENS tokens is afgetopt op 100 miljoen. Een uniek aspect van de tokenomics van ENS is de distributieaanpak. Bij de lancering werd 25% van de totale voorraad airdrop aan gebruikers van de ENS-service, 25% werd toegewezen aan bijdragers en ontwikkelaars van het ENS-ecosysteem en de resterende 50% werd gereserveerd voor de schatkist van de ENS DAO. Deze verdeling was gericht op het aanmoedigen van gebruikersparticipatie en het belonen van degenen die bijdragen aan het ecosysteem.

Nut en waarde:  Naast het bestuur, dient de ENS token ook als een utility token binnen het ecosysteem. Het wordt gebruikt in verschillende transacties en operaties binnen het ENS-raamwerk. De marktwaarde van de ENS-token is, net als elke andere cryptocurrency, onderhevig aan marktdynamiek en kan fluctueren op basis van verschillende factoren, waaronder adoptiepercentages, algemene trends op de cryptomarkt en technologische vooruitgang binnen het ENS-ecosysteem.

Het ENS token vertegenwoordigt een stap in de richting van gedecentraliseerd bestuur in de blockchain ruimte, en geeft belanghebbenden inspraak in de evolutie van een cruciaal onderdeel van Ethereum's infrastructuur.

 

Waar kan ik veilig Ethereum Name Services (ENS) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit



Bitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget



Is Ethereum Name Services (ENS) een goede investering?

ENS staat op een uniek kruispunt in het Ethereum ecosysteem en pakt een fundamenteel probleem in de blockchain wereld aan: de complexiteit en onvriendelijkheid van traditionele Ethereum adressen. Het kernidee om deze complexe adressen om te zetten in menselijk leesbare namen is niet alleen een technische verbetering; het is een stap in de richting van het toegankelijker maken van blockchaintechnologie voor een breder publiek. Dit aspect zou een game-changer kunnen zijn in termen van adoptie, omdat het een van de belangrijkste toetredingsdrempels voor niet-technische gebruikers wegneemt.

Zoals bij elke investering in de crypto space zijn er echter risico's. De volatiliteit van de markt is er één van, maar er is ook de kwestie van adoptie. De echte waarde van ENS zal uiteindelijk afhangen van hoe breed het wordt gebruikt binnen de Ethereum community en daarbuiten. Als het de go-to oplossing wordt voor adresvereenvoudiging, kan de waarde ervan een aanzienlijke stijging vertonen.

 

ENS crypto verwachtingen en analyse 


ENS bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. Canto heeft het level $7.18 level succesvol omgezet tot support en zou nu sneller kunnen gaan zoeken naar de resistance op $27.40. Het bullish scenario voor ENS zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken.

Dit is een moment opname van 10-01-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.


Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws