BTC UPDATE: Bitcoin terug boven de 48K

BTC UPDATE: Bitcoin terug boven de 48K

Bitcoin (BTC) staat op het punt om uit zijn bearish patroon op korte termijn te breken, wat mogelijk aangeeft dat de correctiefase voltooid is.

De daily chart toont dat BTC is opgeveerd en bijna is uitgebroken uit een dalende weerstandslijn die sinds 10 november op zijn plaats is. De opleving werd voorafgegaan door een zeer significante bullish divergentie in zowel de RSI als de MACD. De bullish divergence is een fenomeen dat vaak voorafgaat aan bullish trend reversals en geeft aan dat de prijsdaling niet gepaard ging met een afname in koopmomentum.

BTC daily

Bovendien is de RSI bezig om boven de 50 te komen, terwijl de MACD zeven opeenvolgende hogere momentumbalken heeft gemaakt. Dit zijn beide normaal gesproken tekenen van een bullish trend.

Als een uitbraak plaatsvindt, zou het volgende weerstandsgebied waarschijnlijk te vinden zijn tussen $55.500-$58.750, een bereik dat is gecreëerd door de 0,5-0,618 Fib retracement weerstandsniveaus.

 

Ongoing breakout

BTC Channel

De zes-uurs grafiek ondersteunt de aanhoudende opwaartse beweging. BTC is bijna uitgebroken uit een dalend parallel kanaal dat sinds 10 november op zijn plaats is. Zulke kanalen bevatten gewoonlijk correctieve bewegingen, wat betekent dat een uitbraak verwacht zou worden. 

De opwaartse beweging werd voorafgegaan door significante opwaartse divergentie in zowel de RSI als de MACD. De divergentie was zelfs meer uitgesproken dan in de dagelijkse tijdsframe. 

Daarom is het waarschijnlijk dat BTC blijft stijgen richting de $55.000-$58.700 weerstandszone.

 

BTC wave count

Correction

De golftelling suggereert dat BTC een complexe correctiestructuur heeft voltooid (aangegeven in de onderstaande grafiek) in een periode van 10 dagen. Indien correct, bevindt het zich nu in de Y golf, die het naar verwachting naar het eerder geschetste weerstandsgebied zal brengen. 

Als golven W:Y een 1:1 verhouding hebben, wat gebruikelijk is in dergelijke structuren, zou BTC een hoogtepunt van $55.513 kunnen bereiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws