Technische Analyse Bitcoin

Technische Analyse Bitcoin

Bitcoin (BTC) bleef dit weekend in een in een zeer nauwe range. Prijzen schommelen meestal tussen $ 19.300 en $ 19.500. Dit kan stilte voor de storm zijn, want deze week kan weer goed volatiel worden. Op het moment van schrijven staat Bitcoin weer op $ 19.414 op Binance en $ 19.983 op Bitvavo.

BTC/USDT 4H CHART

Op dit moment staat de koers van Bitcoin daarmee 0,15% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 10,4%. De total marketcap komt daarmee uit op 382,8 miljard euro en domineert Bitcoin de totale crypto marketcap met 41%. De Fear & Greed Index komt vandaag uit op 23 (Extreme Fear).


Macro kan leiden tot volatiliteit 

De volatiliteit is de afgelopen dagen sterk gedaald, maar zoals gezegd zou deze deze week kunnen omslaan. De volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) wordt op donderdag 14 oktober gepubliceerd. Financiële markten, waaronder Bitcoin, hebben dit jaar meerdere keren krachtig gereageerd op deze Amerikaanse inflatiecijfers.

Ook moeten we er rekening mee houden dat er deze maand geen vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) zal zijn. Dat was pas in november. De notulen van de FOMC-vergadering, de notulen van de laatste vergadering, worden woensdag vrijgegeven. Beide geven inzicht in de plannen van de Fed voor renteverhogingen en de markten zullen waarschijnlijk opnieuw sterk reageren.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws